Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αδιέξοδη η υστερία για covid και εμβόλια – Με αφορμή την Omicron έρχονται μέτρα… για εμβολιασμένους, δείτε Ολλανδία, Δανία, Ουαλία

Αδιέξοδη η υστερία για covid και εμβόλια – Με αφορμή την Omicron έρχονται μέτρα… για εμβολιασμένους, δείτε Ολλανδία, Δανία, Ουαλία
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η Omicron είναι η μετάλλαξη των εμβολιασμένων καθώς τα κρούσματα σε εμβολιασμένους πλήρως με 2 ή και 3 δόσεις είναι συντριπτικά…
Σχετικά Άρθρα

Τα δεδομένα από την Νότια Αφρική είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς παρά την μεγάλη μεταδοτικότητα της Omicron είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος σε σχέση με την Delta ενώ και οι νοσηλείες είναι λιγότερες και τα συμπτώματα είναι ηπιότερα.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η Omicron είναι η μετάλλαξη των εμβολιασμένων καθώς τα κρούσματα σε εμβολιασμένους πλήρως με 2 ή και 3 δόσεις είναι συντριπτικά…
Παρ΄ όλα αυτά η υστερία κυριαρχεί… όπως δυστυχώς κυριαρχεί εδώ και 21 μήνες για τον covid 19, οι επιστήμονες λειτουργούν σε περιβάλλον αχαρτογράφητων νερών και όλοι περιμένουν μελέτες… για να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα.
Η ίδια υστερία με τον covid 19, επικρατεί και για τα εμβόλια.
Μια υστερία που δεν έχει καμία λογική καθώς αντί να εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, οι φαρμακευτικές εταιρίες επιβάλλουν και τον εμβολιασμό και στα παιδιά… 5 με 11 ετών ή και σε νεότερους ανθρώπους όπου τα ποσοστά θνητότητας είναι εντυπωσιακά ασήμαντα.
Τα μέτρα αντιμετώπισης του covid 19 και των μεταλλάξεων αλλά και ο εμβολιασμός πρέπει να έχουν ηλικιακά κριτήρια και οι ευπαθείς ομάδες.
Με βάση την μελέτη του Martin Kulldorff επιδημιολόγου με μεγάλη ειδίκευση στην βιοστατιστική «μεταξύ των ατόμων που εκτέθηκαν στον COVID-19, τα άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, έχουν περίπου διπλάσια θνησιμότητα από τα άτομα ηλικίας 60 ετών.
Τα άτομα ηλικίας 50 ετών έχουν 10 φορές μικρότερη θνησιμότητα σε σχέση με τους εβδομηντάρηδες.
Οι ηλικίες 40 ετών έχουν 40 φορές μικρότερη θνητότητα, οι ηλικίες 30 ετών έχουν 100 φορές μικρότερη θνησιμότητα, οι ηλικίες 20 ετών έχουν 300 φορές μικρότερη θνητότητα σε σχέση με αυτούς του 70 ετών και άνω.
Το πιο εντυπωσιακό, τα μικρά παιδιά έχουν πάνω από 3000 φορές μικρότερη θνητότητα.

Τι μας δείχνουν τα στοιχεία;

Ότι δυστυχώς ο covid 19 χτυπάει τους ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, οπότε όλη η στρατηγική των κυβερνήσεων πρέπει να είναι σε αυτές τις ομάδες.
Επίσης ο εμβολιασμός πρέπει να εστιάσει στους ηλικιωμένους και να αρθούν άμεσα τα αποτυχημένα μέτρα περί υποχρεωτικότητας.
Ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, πέραν του ότι θα αυξήσει τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών δεν επιφέρει κανένα ουσιώδες όφελος.
Η θνητότητα στα παιδιά είναι στην κυριολεξία μηδενική.
Στους νέους ανθρώπους τα πολλά κρούσματα μυοκαρδίτιδας και άλλων καρδιακών παθήσεων επίσης αυξάνει το ρίσκο.
Η Ιαπωνία – προσέξτε επίσημα – απαγορεύει οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό και μάλιστα αναφέρεται και στις παρενέργειες που προκαλούν τα εμβόλια.
Όλη αυτή η συνταγή της υποχρεωτικότητας, των πιστοποιητικών εμβολίων που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και βεβαίως ο διαχωρισμός των εμβολιασμένων έναντι των ανεμβολίαστων έχουν παταγωδώς αποτύχει…
Είναι μέτρα που στην πράξη αποδείχθηκαν όχι απλά αναποτελεσματικά αλλά και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Μετά τα απαράδεκτα μέτρα για τους ανεμβολίαστους… έρχονται μέτρα για τους εμβολιασμένους…

Τα κράτη ανά τον κόσμο και οι κυβερνήσεις κατανοούν ότι ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν δουλεύει.
Κατανόησαν ότι η μονοδιάστατη προσέγγιση με τα εμβόλια επίσης δεν δουλεύει.
Τα πιστοποιητικά εμβολίων δημιούργησαν μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση, οι ανεμβολίαστοι με rapid test και οι εμβολιασμένοι χωρίς έλεγχο και έτσι μετατράπηκαν σε φορείς υπερμετάδοσης.
Όλα αυτά τα πειραματικά μέτρα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν…

Έρχονται μέτρα για τους εμβολιασμένους

Ήδη τα νέα μέτρα που εγκαινιάζουν διάφορες, χώρες αφορούν τους εμβολιασμένους.
Η Δανία ανακοίνωσε ότι επέβαλε περιορισμούς με αφορμή την Omicron, με επίκεντρο τους κλειστούς χώρους όπως κινηματογράφους και αίθουσες συνεδριάσεων και χώρων ψυχαγωγίας, αν και η κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλει πλήρες lockdown.
«Σε χρόνο ρεκόρ, οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν και πάλι», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen με τους Δανούς υγειονομικούς να επισημαίνουν ότι η μετάλλαξη Omicron ευθύνεται για το 20% περίπου όλων των νέων καθημερινά καταγεγραμμένων μολύνσεων.
Ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 11.559 κρούσματα Omicron στη Δανία μέχρι σήμερα, με 2.550 το τελευταίο 24ωρο.
Οι αρχές της Δανίας σχεδιάζουν να αυστηροποιήσουν τα όρια χωρητικότητας στα καταστήματα, να απαιτήσουν μάσκες σε δημόσιους χώρους και να κλείσουν χώρους όπως κινηματογράφους, θέατρα, συνεδριακά κέντρα και πάρκα ψυχαγωγίας.
Προτείνουν επίσης την απαγόρευση του σερβιρίσματος αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ.
Ο επικεφαλής της υγειονομικής αρχής της Δανίας, είπε ότι οι προτεινόμενοι νέοι περιορισμοί ήταν ένα προληπτικό μέτρο, καθώς η μεταδοτικότητα και η λοιμογόνος δράση της Omicron δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί.

Τι αναφέρει το Imperial College;

Σε μια νέα μελέτη από το Imperial College στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η μετάλλαξη Omicron προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το Delta, αν και σημείωσε ότι τα δεδομένα νοσηλείας παραμένουν «πολύ περιορισμένα αυτήν τη στιγμή».
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο κίνδυνος επαναμόλυνσης με την παραλλαγή Omicron είναι πάνω από πέντε φορές υψηλότερος από ότι με το Delta, πράγμα που σημαίνει ότι η προστασία έναντι της Omicron από προηγούμενη μόλυνση μπορεί να είναι έως και 19%.

Τα μέτρα θα εστιάσουν στους εμβολιασμένους

Η Γερμανία και η Ιρλανδία είναι έτοιμες να επιβάλουν νέους περιορισμούς, ενώ οι ιρλανδικές αρχές ξετάζουν μέτρα όπως το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, ενώ η Γερμανία σκέφτεται να απαιτήσει καραντίνα δύο εβδομάδων για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Γαλλία απαγόρευσε την Πέμπτη 16/12 τα μη απαραίτητα ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και αύξησε τα tests για τους ταξιδιώτες ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων Omicron στη Βρετανία.
Η Omicron αναμένεται να γίνει το πιο κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός λίγων εβδομάδων, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για τον COVID-19, Dr Fauci, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να κατακλυστούν.

Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στην Ουαλία

Τα νυχτερινά κέντρα στην Ουαλία θα κλείσουν μετά τα Χριστούγεννα λόγω των νέων περιορισμών που επιβάλλονται.
Τα νυχτερινά κέντρα στην Ουαλία θα δεχθούν ακόμη ένα πλήγμα, καθώς ο κλάδος θα κλείσει μετά τα Χριστούγεννα, 11 εβδομάδες αφότου έγιναν υποχρεωτικά τα πιστοποιητικά εμβολίων.
Από τις 27 Δεκεμβρίου, τα νυχτερινά κέντρα πρέπει να κλείσουν.
Τα καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός κανόνα κοινωνικής απόστασης δύο μέτρων, φυσικών φραγμών κ.α..
Η νομοθεσία θα αλλάξει επίσης ώστε να απαιτείται εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατόν.
Επαναφέρεται επίσης η οικονομική υποστήριξη έως και 60 εκατομμυρίων λιρών (80 εκατομμυρίων δολαρίων) στις επιχειρήσεις που επηρεάζονται ουσιαστικά από αυτούς τους νέους περιορισμούς.

Στη Σκωτία, η επικεφαλής της κυβέρνησης  Nicola Sturgeon δήλωσε ότι η Omicron αντικατέστησε την Delta ως την κυρίαρχη παραλλαγή του covid 19. Η κυβέρνηση της Σκωτίας προηγουμένως συμβούλευσε τους πολίτες να περιορίσουν την κοινωνικοποίηση.
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της μετάλλαξης Omicron στην Βρετανία ανέρχονται σε 14.909.

Τι αναφέρει το Imperial College

Νέα μοντελοποίηση από το Imperial College του Λονδίνου για τον COVID-19 επισήμανε ότι ο κίνδυνος επαναμόλυνσης με την παραλλαγή Omicron είναι 5,4 φορές μεγαλύτερος από εκείνον της παραλλαγής Delta

Νότια Αφρική: Μόνο το 1,7% νοσηλεύεται από την μετάλλαξη Omicron σε σύγκριση με 19% κατά το προηγούμενο κύμα της Delta....

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Joe Phaahla δήλωσε ότι μόνο το 1,7% των κρουσμάτων covid 19 στο τρέχον κύμα της Omicron νοσηλεύονται σε σύγκριση με το 19% στο προηγούμενο κύμα και ότι η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων είναι «αρκετά ήπιες».
«Στο τρέχον κύμα, μόνο το 1,7% των κρουσμάτων Covid νοσηλεύεται, κατά μέσο όρο λιγότερα από 350 κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έναντι μέσου όρου άνω των 800 στο προηγούμενο κύμα» ανέφερε ο υπουργός υγείας της Νότιας Αφρικής.
Το Gauteng, η επαρχία που περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ, έχει φθάσει σε επίπεδο θετικότητας στο 25%, που σημαίνει ότι το κύμα Omicron θα μπορούσε να έχει φθάσει στην κορύφωσή του σε αυτήν την περιοχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νοσηλείες είναι επίσης χαμηλές σε όλα τα ηλικιακά εύρη.
Μάλιστα η Νότια Αφρική θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί το επίπεδο των μέτρων στην χώρα.
Τέτοια καλά νέα δεν είναι προφανώς ευπρόσδεκτα στις κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες συνεχίζουν να επιβάλλουν πιο δρακόντεια μέτρα που.
Στην Αγγλία, ο καθηγητής Chris Whitty φαίνεται να αγνοεί δεδομένα από τη Νότια Αφρική και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πάνω από 4.000 νοσηλείες την ημέρα λόγω της μετάλλαξης Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης