Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκάρει το Columbia University: Οι θάνατοι από τα εμβόλια για τον covid 19 μπορεί να φθάνουν τους 146.000 με 187.000

Σοκάρει το Columbia University: Οι θάνατοι από τα εμβόλια για τον covid 19 μπορεί να φθάνουν τους 146.000 με 187.000
H μελέτη του Columbia University καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι από τα εμβόλια κατά του covid 19 είναι μεταξύ 146.000 έως 187.000
Σχετικά Άρθρα

Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει, πρόσφατο ρεπορτάζ του bankingnews που ανέφερε ότι οι πραγματικοί θάνατοι από τα εμβόλια δεν οι 20.000 που αναφέρονται στο σύστημα VAERS στο οποίο καταγράφονται οι ανεπιθύμητες παρενέργειες αλλά μπορεί να φθάνουν τους 146.000 έως 187.000.
Σε μια μελέτη του Columbia University παρουσιάζονται συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν όλες τις ενδείξεις, ότι οι θάνατοι από τα εμβόλια είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με τους αναφερόμενους.

Τι αναφέρει η μελέτη του Columbia University

Οι ακριβείς εκτιμήσεις των σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών και των ποσοστών θανάτων που προκαλούνται από το εμβόλιο COVID είναι κρίσιμες για αναλύσεις αναλογίας κινδύνου - οφέλους του εμβολιασμού και των ενισχυτικών δόσεων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.
Ωστόσο, οι υπάρχουσες μελέτες επιτήρησης δεν έχουν σχεδιαστεί για να εκτιμούν αξιόπιστα τα απειλητικά για τη ζωή συμβάντα ή τα ποσοστά θνησιμότητας που προκαλούνται από τα εμβόλια (VFR).
Η διακύμανση στα ποσοστά εμβολιασμού χρησιμοποιήθηκε για την πρόβλεψη της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες και των θανάτων χωρίς COVID σε επόμενες χρονικές περιόδους χρησιμοποιώντας δύο ανεξάρτητα, δημόσια διαθέσιμα σύνολα δεδομένων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο εμβολιασμός συσχετίστηκε αρνητικά με τη θνησιμότητα 6-20 εβδομάδες μετά την χορήγηση του εμβολίου, ενώ ο εμβολιασμός κατέληξε σε θνησιμότητα από κάθε αιτία 0-5 εβδομάδες μετά την ένεση σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και με ένα χρονικό πρότυπο που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνο με την κυκλοφορία του εμβολίου στις ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα από προσαρμοσμένα μοντέλα παλινδρόμησης (p<0,05 διορθώθηκε FDR) υποδηλώνουν εθνικό μέσο όρο VFR των ΗΠΑ 0,04% και υψηλότερο VFR με την ηλικία (VFR=0,004% σε ηλικίες 0-17 που αυξάνεται σε 0,06% σε ηλικίες >75 ετών) και 146.000 έως 187.000 θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο στις ΗΠΑ μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου 2021.
Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός ενηλίκων αύξησε τη μεταγενέστερη θνησιμότητα των μη εμβολιασμένων νέων (<18, ΗΠΑ, <15, Ευρώπη).

Συγκρίνοντας την εκτίμησή μας με το αναφερόμενο από το CDC VFR (0,002%) υποδηλώνει ότι οι θάνατοι από VAERS υποαναφέρονται κατά 20 φορές, κάτι που συνάδει με τη γνωστή μεροληψία VAERS.
Η σύγκριση των VFR που διαθέτουμε βάσει ηλικίας με τα δημοσιευμένα ποσοστά θνησιμότητας από λοίμωξη από κορωνοϊό (IFR) υποδηλώνει ότι οι κίνδυνοι των εμβολίων και των ενισχυτικών για τον COVID αντισταθμίζουν τα οφέλη σε παιδιά, νεαρούς ενήλικες και ηλικιωμένους με χαμηλό επαγγελματικό κίνδυνο ή προηγούμενη έκθεση στον κορωνοϊό.
Συζητάμε τις συνέπειες για τις πολιτικές δημόσιας υγείας που σχετίζονται με ενισχυτικές δόσεις, τις υποχρεωτικότητες στο σχολείο και στο χώρο εργασίας και την επείγουσα ανάγκη εντοπισμού, ανάπτυξης και διάδοσης διαγνωστικών και θεραπειών των παρενεργειών από τα εμβόλια που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή»

Όπως συμβαίνει συχνά, αυτή δεν είναι μια μελέτη που πραγματοποιείται από ομάδες αντιεμβολιαστών.
Οι ερευνητές που εμπλέκονται είναι υπέρ του εμβολίου, αλλά πιστεύουν ότι ο κόσμος πρόωρα υιοθέτησε πειραματικά εμβόλια.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποδεικνύονται πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια από ότι υποσχέθηκαν και είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ότι οι περισσότεροι στην ιατρική κοινότητα είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν.

emboolioi_bn.png
Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews


Tα εμβόλια προκαλούν παρενέργειες, αυτό είναι δεδομένο και το αναγνωρίζουν και οι φαρμακευτικές εταιρίες.
Προκαλούν θανάτους τα εμβόλια;
Για το ζήτημα αυτό ωστόσο οι απόψεις διίστανται, η πλευρά των φαρμακευτικών εταιριών υποστηρίζει ότι οι θάνατοι είναι ελάχιστοι και εντός του συνηθισμένου πλαισίου.
Η πλευρά των ανεμβολίαστων υποστηρίζει ότι οι θάνατοι είναι πολλαπλάσιοι και επικαλούνται το σύστημα VAERS είναι το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών από τα εμβόλια κατά του covid 19 (VAERS = Vaccine Adverse Event Reporting System)
Το σύστημα VAERS είναι ένα παθητικό σύστημα που ανήκει στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή CDC των ΗΠΑ καθώς και στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Με βάση τις επίσημες καταγραφές 19.532 έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 ή 19.943 χωρίς την τελευταία αναθεώρηση έχουν πεθάνει από τα εμβόλια για τον covid 19….

Πως περιγράφει το FDA το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών;

«Το VAERS είναι ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση ανεπιθύμητων παρενεργειών που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό.
Το VAERS είναι το σύστημα πρώτης γραμμής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης της ασφάλειας των εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες…
Το VAERS παρέχει στους εμπειρογνώμονες ασφάλειας εμβολίων πολύτιμες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των νέων εμβολίων για τον COVID-19. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανίχνευση ασυνήθιστων ή απροσδόκητων προβλημάτων υγείας (ονομάζονται επίσης «ανεπιθύμητες ενέργειες») που μπορεί να υποδεικνύουν ένα πιθανό πρόβλημα ασφάλειας με ένα εμβόλιο».

Πότε δημιουργήθηκε;

Δημιουργήθηκε το 1990, η ιδέα πίσω από το VAERS είναι να καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα εμβόλια, προκειμένου να ειδοποιήσει τους ειδικούς υγείας για πιθανά ζητήματα και προβλήματα ασφαλείας των εμβολίων.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία κάθε χρόνο αναφέρονται στο VAERS οι θάνατοι και κάθε είδους παρενέργειες.
Όπως βλέπετε και στο γράφημα, τα ετήσια επίπεδα παρέμειναν σχετικά σταθερά από το 1990 έως το 2020 και ήταν γενικά κάτω από 400 νεκρούς ετησίως.
Το σωρευτικό σύνολο όλων των αναφερόμενων θανάτων κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δηλαδή 1990 με 2020 ανέρχεται σε 5.178 Αυτό, ωστόσο, άλλαξε δραματικά προς το τέλος του 2020, όταν εισήχθησαν τα εμβόλια Covid.
Σε εκείνο το σημείο, βλέπουμε μια ταχεία έκρηξη στους αναφερόμενους θανάτους.
Τόσο εκθετική ήταν η αύξηση που η γραμμή στο γράφημα εκτοξεύεται κατακόρυφα.
Στις 26 Νοεμβρίου 2021, ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν στη VAERS σε σχέση με τα εμβόλια κατά του Covid ήταν 19.532.
Είναι εκπληκτικό και αποκαλυπτικό ότι τους τελευταίους 11 μήνες υπήρξαν περισσότερες αναφορές θανάτων από εμβόλια που σχετίζονται με εμβόλια Covid συγκριτικά με όλα τα άλλα εμβόλια μαζί τα τελευταία 30 χρόνια.

Αυτό θα πρέπει να προκαλέσει υποψίες και σημάνει συναγερμό γιατί είναι μια καλή ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρό λάθος με τα εμβόλια Covid και ότι αυτά τα εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα με συνοπτικές διαδικασίες προκαλούν θάνατο σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα.
dettthhhssss.png

Οι 19.532 νεκροί από εμβόλια είναι ρεαλιστική απεικόνιση;

Ο απολογισμός των 19.532 νεκρών δεν μας δίνει ωστόσο ακριβή εικόνα της κατάστασης.
Για να αξιολογήσουμε υπεύθυνα την πραγματικότητα – στο βαθμό του εφικτού - αυτός ο αριθμός πρέπει να προσαρμοστεί για δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες.
Ο πρώτος αφορά τη φύση των ίδιων των δεδομένων VAERS, ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται.

Αρχικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν οφείλονται όλοι οι θάνατοι που αναφέρθηκαν στο VAERS στα εμβόλια.
Για να δούμε γιατί, πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της σύνδεσης του χρόνου του θανάτου και της αιτίας του θανάτου.
Παρόλο που ο μεγαλύτερος όγκος των αναφερόμενων θανάτων συμβαίνει κανονικά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό - συνήθως από ημέρες έως εβδομάδες - δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι όσοι πέθαναν μετά τη λήψη του εμβολίου χάθηκαν εξαιτίας του εμβολίου.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα που εμφανίζονται μεταξύ των συμμετοχών στο VAERS πέθαναν από αιτίες που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο και απλώς έτυχε να εμβολιαστούν λίγο πριν πεθάνουν.

Για να μην υπερεκτιμάται η περίπτωση κατά την εξέταση των δεδομένων VAERS, είναι, επομένως, σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι αναφερόμενες περιπτώσεις θανάτων δεν συνεπάγονται απαραίτητα και αιτία θανάτου τα εμβόλια.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πόσοι είναι οι θάνατοι από τα εμβόλια με βάση ένα πιο ρεαλιστικό μοντέλο;

Για να κάνουμε αυτήν την αξιολόγηση, χρησιμοποιούμε τα ευρήματα μιας μελέτης που ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα.
Ο τίτλος της μελέτης είναι «Αξιολόγηση της αιτιότητας των ανεπιθύμητων παρενεργειών που αναφέρθηκαν στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολίου (VAERS)»
Η μελέτη δημοσιεύτηκε το 2012. O σύνδεσμος της μελέτης είναι ο εξής...
 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23063829/

Η μελέτη βρήκε μια «σίγουρη» ή «πιθανή» αιτιολογική σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της ανεπιθύμητης ενέργειας στο 23% των καταχωρήσεων στη βάση δεδομένων VAERS.
Υπήρξε και ένα άλλο 20% των περιπτώσεων θανάτων που έκρινε την αιτιολογική σύνδεση ως «πιθανή».

Για να μην διογκώνουμε τους αριθμούς, θα υποθέσουμε ότι υπάρχει σαφής ή πιθανή σύνδεση μόνο στο 20% των εγγραφών θανάτων που έχουν εισαχθεί στο VAERS σε σχέση με τα εμβόλια Covid.
Με άλλα λόγια, θα υποθέσουμε ότι σε 8 από τις 10 καταχωρήσεις για θανάτους δεν ευθύνονται τα εμβόλια.
Θα υποστηρίξουμε αυτή την συντηρητική θέση, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιατροί πιστεύουν ότι οι αναφερόμενοι θάνατοι είναι αποτέλεσμα του εμβολίου.
Για να το θέσουμε διαφορετικά, θα υποθέσουμε ότι το 80% των αναφερόμενων θανάτων από εμβόλια… είναι λάθος εκτίμηση.
Αυτό που αναφέρουμε είναι αυθαίρετο μεν αλλά παίρνουμε αυτή την ακραία συντηρητική προσέγγιση.
Όταν προσαρμόσουμε τον αριθμό 19.532 για αυτήν τη μεταβλητή, προκύπτουν 3.906 (19.532 x 0,2).
Αυτός θα ήταν ο αριθμός των θανάτων που σίγουρα ή πιθανότατα αποδίδονταν στα εμβόλια Covid σύμφωνα με τα αρχεία VAERS.

Ποια είναι η αλήθεια;

Αυτός ο αριθμός δηλαδή 3.906, δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τον πραγματικό αριθμό θανάτων των εμβολίων.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ευρέως γνωστό ότι οι αριθμοί VAERS δεν αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό.
Το VAERS είναι το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου είναι ένα εθελοντικό σύστημα αναφοράς που έχει υπολογιστεί ότι αντιπροσωπεύει μόνο το 1% των παρενεργειών από εμβόλια, όπως προκύπτει από την έκθεση – μελέτη Lazarus.
O σύνδεσμος της μελέτης είναι ο εξής.... https://openvaers.com/images/r18hs017045-lazarus-final-report-20116.pdf

Οι μειωμένες αναφορές οφείλονται σε πολλούς λόγους.
Οι περισσότεροι γιατροί, για παράδειγμα, λόγω της πίεσης του χρόνου δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με αυτή την χρονοβόρα διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την οποία μάλιστα και δεν θα πληρωθούν.
Οι γιατροί επίσης γενικά αποθαρρύνονται από το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται να αναφέρουν αυτού του είδους τα δεδομένα προκειμένου να μην στιγματίσουν τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία είναι η ψυχή της σύγχρονης ιατρικής.
Όπως και να έχει, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μόνο ένα πολύ μικρό κλάσμα των πραγματικών ανεπιθύμητων ενεργειών καταλήγει να αναφέρεται στη βάση δεδομένων VAERS.

Μόνο το 1% των ανεπιθύμητων παρενεργειών αναφέρεται στο VAERS

Ορισμένες αρχές πιστεύουν ότι αυτό το κλάσμα είναι 1%.
Ένας από αυτούς είναι ο Dr. David A. Kessler, πρώην Επίτροπος του FDA, ο οποίος – προς υποστήριξη της διατριβής του άρθρου του 1993 – αναφέρθηκε σε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι «μόνο περίπου το 1% των σοβαρών συμβάντων αναφέρονται στον FDA».
O Dr. David A. Kessler κατέχει επίσης πτυχίο Ιατρικής από το Χάρβαρντ και πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο οπότε έχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

Η άποψη του Kessler επιβεβαιώθηκε από μια έκθεση του 2010 από την Harvard Pilgrim Healthcare για το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αναφέρονται λιγότερο από το 1% των ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολίου».
Ο σύνδεσμος για την μελέτη είναι ο εξής
https://digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdf

Ο Ronald A. Kostoff είναι ένας άλλος επιστήμονας που πιστεύει ότι το 1% είναι η σωστή εκτίμηση.

Σε μια πρόσφατη εργασία που παρατήρησε, «ιστορικά, το VAERS έχει αποδειχθεί ότι αναφέρει περίπου το 1% των πραγματικών ανεπιθύμητων παρενεργειών».
Εάν αυτές οι προσεγγίσεις είναι σωστές, τότε ο παράγοντας υποαναφοράς (URF) της βάσης δεδομένων VAERS είναι 100.

Για να διασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία ορισμένοι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα πιο συντηρητικό URF στην ανάλυσή τους.
Ο Steve Kirsch, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί γενικά τον παράγοντα υποαναφοράς 41 στους υπολογισμούς του.
Ο χαμηλότερος παράγοντας URF που έχει συναντήσει αυτός ο συγγραφέας στο έργο αξιόπιστων αναλυτών είναι 36.
Για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συντηρητικοί, θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον αριθμό στην ανάλυσή μας.

Εάν, λοιπόν, προσαρμόσουμε τον αριθμό VEARS για αυτή τη μεταβλητή, θα λάβουμε το αποτέλεσμα 140.616 δηλαδή 3.906 x 36 που είναι ο συντελεστής υποαναφοράς.
Πρακτικά από τα εμβόλια για τον Covid σε μια περίοδο λιγότερων από 12 μηνών από τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 πέθαναν 140.616 άνθρωποι.

Παρατηρήσεις

Λάβετε υπόψη ότι τα παραπάνω είναι μια πολύ συντηρητική εκτίμηση, στην οποία καταλήξαμε υποθέτοντας μια σχέση αιτιότητας 20% στις αναφερόμενες εγγραφές θανάτων στη βάση δεδομένων VAERS και τον παράγοντα υποαναφοράς 36.
Αυτό, ωστόσο, μπορεί να υποτιμάει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα.
Χρησιμοποιώντας λιγότερο συντηρητικές υποθέσεις, πολλοί ερευνητές έχουν καταλήξει σε υψηλότερο αριθμό θανάτων.
Ο Steve Kirsch, η Jessica Rose και ο Mathew Crawford, για παράδειγμα, υπολόγισαν στην μελέτη τους ότι τα εμβόλια έχουν πιθανότατα στοιχίσει τη ζωή σε 150.000 ανθρώπους, έχουν σκοτώσει 150.000 ανθρώπους έως τις 28 Αυγούστου 2021.

Εάν χρησιμοποιήσουμε τον παράγοντα υποαναφοράς 100 (εκατό) που υποστηρίζουν οι David A. Kessler, Ronald Kostoff και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, θα καταλήξουμε στον αριθμό των 390.600 θανάτων που αποδίδονται στα εμβόλια.

Είναι πολύ πιθανό ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πιο κοντά στον πραγματικό αριθμό θανάτων από το εμβόλιο από ότι στο σενάριο που αναλύουμε.

Όπως και να έχει, μπορούμε να πούμε με αρκετή σιγουριά ότι με βάση τα στοιχεία του συστήματος VAERS, είναι πολύ πιθανό τα εμβόλια Covid να έχουν σκοτώσει ή να έχουν συμβάλει άμεσα στον θάνατο τουλάχιστον 140.000 ανθρώπων.
Σε 12 μήνες διπλάσιοι Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τα εμβόλια συγκριτικά με όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου του Βιετνάμ.

Vasko Kohlmayer
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης