Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Δεν αποδίδουν τα lockdown – Μεγάλη η διασπορά παρά το 2% θετικότητα

Γώγος: Δεν αποδίδουν τα lockdown – Μεγάλη η διασπορά παρά το 2% θετικότητα
Όλοι πρέπει να τηρούν πιο ενεργά την χρήση μάσκας και τα μέτρα προστασίας είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν αποδίδουν πλέον τα lockdown διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού, παρά το γεγονός ότι η θετικότητα είναι στο 2%.
«Η θετικότητα μπορεί να είναι στο 2% αλλά η διασπορά είναι μεγάλη και αντανακλάται στα διαγνωστικά τεστ.
800.000 τεστ σχεδόν αντανακλούν τον γενικό πληθυσμό.
Το πλεονέκτημα των πολλών τεστ είναι ότι απομονώνεις τα κρούσματα και περιορίζεις τη διασπορά ιχνηλατώντας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν αποδίδουν πια τα lockdown και ότι «όλοι» πρέπει να τηρούν πιο ενεργά τη χρήση μάσκας και τα μέτρα προστασίας.
Όσον αφορά τη νέα δραματική εφημερία στο «Γεννηματά» όπου τέσσερις ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ κι ένας κατέληξε, ενώ η πληρότητα έφτασε στο 98% , ο κ. Γώγος είπε ότι και στην Αττική η κατάσταση άρχισε να θυμίζει τον περσινό χειμώνα.
«Σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητη η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.
Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι δεν μπορούν να μετατραπούν μέχρι και μαιευτήρια εν μια νυκτί σε covid γιατί υπάρχει τεράστια ανάγκη στα μη covid περιστατικά, από χειρουργεία μέχρι αναπνευστικές λοιμώξεις
Μετά χαράς βλέπω τους νεότερους να τρέχουν να εμβολιαστούν ενώ αντίθετα έχει επιπεδωθεί η καμπύλη στους άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Δεν έχει λογική να φοβόμαστε το εμβόλιο κι όχι νέα φάρμακα όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα» υποστήριξε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης