Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίμηνο κόλαση λόγω covid - Επίταξη γιατρών για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ - Προς νέα μέτρα και 11.000 κρούσματα

Δίμηνο κόλαση λόγω covid - Επίταξη γιατρών για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ - Προς νέα μέτρα και 11.000 κρούσματα
Στην χειρότερη θέση από όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο η Ελλάδα σύμφωνα με τα ECDC
Σχετικά Άρθρα

(upd6) Εξαιρετικά δύσκολη αναμένεται να είναι η περίοδος έως τα τέλη του 2021 για τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ λόγω του ιδιαίτερα επιθετικού δ’ κύματος της πανδημίας που πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Ήδη τα νοσοκομεία στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα λειτουργούν με πληρότητες 100% στις κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει και στην επίταξη ιδιωτών γιατρών προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να παράσχουν μια χείρα βοηθείας στους συναδέλφους στα δημόσια νοσοκομεία που «σηκώνουν» όλο το βάρος της επιδημίας.
Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid ανέρχονται σε σχεδόν 3.700, πως τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 47.000 (ένα στα τέσσερα είναι στην Αττική) ενώ ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 50% σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.
Οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, υποστηρίζοντας πως ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση της πανδημίας και τονίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό στις αρχές Δεκεμβρίου να πιάσουμε ή και να ξεπεράσουμε ακόμα και τα 11.000 κρούσματα ημερησίως.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν πως τόσο ο Νοέμβριος όσο και ο Δεκέμβριος, όταν και αναμένεται να συμπέσουν και τα κρούσματα από την γρίπη, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για το ΕΣΥ και για το σύστημα υγείας.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, αν και διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown καθώς και ότι οι τυχόν νέοι περιορισμοί δεν θα αφορούν τους εμβολιασμένους.
Ωστόσο πολλοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν πως τα μέτρα πρέπει να αφορούν τους πάντες, καθώς και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό και σε ορισμένες περιπτώσεις - ιδιαίτερα όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη β' δόση - νοσηλεύονται.
Το μόνο αισιόδοξο στοιχείο σε αυτή τη «μαύρη» αν μη τι άλλο καθημερινότητα με τους δεκάδες νεκρούς, είναι η σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προγραμματίστηκαν τουλάχιστον 250.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ με αντίστοιχα υψηλούς ρυθμούς προχωρούν και οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση.
Αυτό βέβαια σημαίνει πως η όποια κάμψη στα κρούσματα, ύστερα από αυτό το νέο κύμα εμβολιασμών και εφόσον βέβαια αυτό συνεχιστεί, θα επέλθει ύστερα από ενάμιση μήνα περίπου.
Screenshot_2021-11-10_155526.webp

Πλεύρης: Περαιτέρω μέτρα για τους ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί

Την θέση πως εάν χρειαστεί, θα ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, τα οποία όμως θα στοχεύουν τους ανεμβολίαστους διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης είπε πως «αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα».
Όσον αφορά το θέμα της συζήτησης για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο κ.Πλεύρης είπε πως «αν την επεκτείνεις, θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τους επιβάλεις».
«Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε ο κ.Πλεύρης.
Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως όσοι είναι επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται.
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ενώ τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Οικονόμου: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα – Προς επίταξη ιδιωτών γιατρών την άλλη εβδομάδα

Τη θέση πως δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα διατύπωσε για ακόμα μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος επεσήμανε πως δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στους εμβολιασμένους καθώς και ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Οικονόμου είπε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σε ειδικότητες που λείπουν από τα νοσοκομεία, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση.
Όπως είπε, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαριστεί πόσοι γιατροί θα ανταπεξέλθουν στα κίνητρα της κυβέρνησης, τονίζοντας πως στόχος είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ που πιέζεται και θα συνεχίσει να πιέζεται.
Όσον αφορά τις ιδιωτικές κλινικές είπε ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχουν διαθέσει 200 κλίνες και στη Θεσσαλία άλλες 200.

Τζανάκης: Πάμε για 11.000 κρούσματα ημερησίως – Δεν θα ξεπεράσουν τους 600 οι διασωληνωμένοι

Την εκτίμηση πως θα φτάσουμε στα 11.000 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως οι διασωληνωμένοι δεν θα φτάσουν τους 600 και ότι δεν θα δούμε τριψήφιο αριθμό νεκρών.
«Προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από τα 9.000 κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10.000 και 11.000 κρούσματα.
Σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων θα υπάρξει στις αρχές Δεκεμβρίου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στον αριθμό των διασωληνωμένων, τόνισε ότι αυτός δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 600.
Σχετικά κύμα της πανδημίας, τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την κορύφωση του αλλά για σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.
Όσο για τους θανάτους, διευκρίνισε ότι λόγω του εμβολίου δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό όπως πέρσι.

Μην τρομάζετε με τα κρούσματα

Παράλληλα, ο κ.Τζανάκης είπε πως δεν πρέπει να μας τρομάζουν οι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων αλλά να κοιτάμε τι ποσοστό εξ αυτών αφορούν ανεμβολίαστους άνω των 50 -60 ετών.
Όπως είπε, αυτή πλυθησμιακή ομάδα είναι η «δεξαμενή του προβλήματος.
«Από τα ημερήσια κρούσματα το 35% με 40% αυτών αποδίδεται σε ανεμβολίαστους άνω των 50-60 ετών που συνήθως δίνουν τις περισσότερες διασωληνώσεις και θανάτους» είπε ο κ.Τζανάκης.

Να εξετάσουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων

Επιπλέον, ο κ.Τζανάκης είπε πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, παραβλέποντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και παίρνοντας παράδειγμα από χώρες του εξωτερικού.
«Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επέκταση της υποχρεωτικότητας.
Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με συναίνεση και χωρίς πολιτικά κόστη μεταξύ των κομμάτων.
Να δούμε και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε υποχρεωτικότητα στους άνω των 65 ετών για την 3η δόση παρά τις αντιδράσεις» είπε ο κ.Τζανάκης.

Παγώνη: Να εμβολιαστεί ο κόσμος να σωθεί – Όσοι περνούν covid έχουν σοβαρές βλάβες στα όργανά τους

Να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να σωθούν καλεί τους πολίτες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία τονίζει ότι όσοι περνούν covid, έχουν σοβαρές βλάβες στα όργανά τους.
«Όσοι περνάνε covid έχουν σοβαρές βλάβες στα όργανα τους.
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εμβολιστεί ο κόσμος για να σωθεί» είπε μιλώντας στο Mega η κα.Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στον θάνατο ενός 34χρονου εμβολιασμένου, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο τμήμα covid στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».
«Θέλαμε να τον πάμε στη ΜΕΘ covid
Ήταν καθημερινά το νοσοκομείο σε επαφή με το ΕΚΑΒ για μπορέσει να βρεθεί κρεβάτι, γιατί είχε μόνο ένα παράγοντα κινδύνου την παχυσαρκία, αλλά δεν πρόλαβε να μεταφερθεί.
Ήταν υπέρβαρος.
Η παχυσαρκία ήταν ένας παράγοντας κινδύνου που επιβάρυνε την περίπτωση του» υποστήριξε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως μπορεί να υπάρξουν και άλλες μεταλλάξεις.
«Μπορεί να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις δεν σταματάμε στη μετάλλαξη Delta.
Τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι όλα τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη Delta» υποστήριξε η κα.Παγώνη.

Οι 22 περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη είναι 22 περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Αγιον Ορος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Εβρος, Πέλλα,Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Φθιώτιδα.
Παράλληλα, από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) ανέβηκαν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Αρτα.

Στα 47.000 τα ενεργά κρούσματα, στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Όπως ανακοινώθηκε κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τα 47.000, ενώ την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50%.
Η πληρότητα στις ΜΕΘ, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου αγγίζει το 88% σε όλη την Επικράτεια και στη Θεσσαλονίκη στο 97%
«Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτή τη στιγμή», εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, που εξήγησε ότι υπάρχει πενταπλάσια δουλειά για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στα νοσοκομεία.
Με βάση τις εκτιμήσεις, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες και ως εκ τούτου, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ανακοπή της αυξητικής πορείας.
Το επόμενο δίμηνο αναμένεται ότι το σύστημα Υγείας θα χρειαστεί βοήθεια.
«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μετατρέψουμε κρεβάτια non covid σε covid και να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα» διαβεβαίωσε η κυρία Γκάγκα, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε, γιατί δεν υπάρχει πλήρη κάλυψη στις μονάδες.
Στους 503 ανέρχονται πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό, διαρρηγνύοντας χθες 11/11 το φράγμα των 500 ως αποτέλεσμα μιας συνεχούς αυξητικής τάσης με αφετηρία την 21η Ιουλίου.
Τελευταία φορά που καταγράφηκε τέτοιος αριθμός ήταν στις 29 Μαΐου (510), οπότε είδαμε ξανά το φράγμα να «σπάει», προς την αντίθετη ωστόσο κατεύθυνση.
«Η πανδημία μας έμαθε ούτε να προβλέπουμε ούτε και να αιφνιδιαζόμαστε», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.
Και ενώ η πανδημία χαρακτηρίστηκε απρόβλεπτη, η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) από την εκθετική αύξηση της διασποράς κρίνεται βέβαιη με μαθηματική ακρίβεια.

Οι άνω των 60 ετών κρίνουν τη «μοίρα» του ΕΣΥ

Σε ένα «κρίσιμο» όπως χαρακτήρισε στοιχείο στάθηκε η κυρία Παπαευαγγέλου, ότι σε περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη των άνω των 60 είναι υψηλή, η θνησιμότητα και η νοσηρότητα από τον κορωνοϊό αυξάνεται ελάχιστα με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μην πιέζονται, ασχέτως υψηλής διασποράς και χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό.
Οι 65 ετών και άνω αντιστοιχούν στο 83,4% των συνολικών θανάτων από την COVID-19 και το 52,5% των διασωληνωμένων.
Από το σύνολο των ασθενών σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, το 82,7% είναι ανεμβολίαστοι.
Στα «χέρια» τους ουσιαστικά βρίσκεται η μοίρα της πανδημίας και του ΕΣΥ, την κατάσταση των οποίων σκιαγραφούν τα αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα: η πληρότητα 88% των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πανελλαδικά και 97% στη Θεσσαλονίκη, οι αυξημένες εισαγωγές (431 το περασμένο 24ωρο), τα περισσότερα από 47.000 ενεργά κρούσματα, η αύξηση νέων διαγνώσεων κατά 50% και θανάτων κατά 13% (67 χθες), οι 3.633 νοσηλευόμενοι ασθενείς και το ένα τρίτο σχεδόν της χώρας στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.
Χάρη στον εμβολιασμό η θνητότητα στους ηλικιωμένους 80 ετών και κάτω έχει περιοριστεί στο 0,4%, με τα εμβόλια να αποδεικνύονται ξανά αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης Δέλτα που αποτελεί σταθερά το 100% των μεταλλαγμένων στελεχών στη χώρα κατά την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον και σε συνθήκες επικράτησης της Δέλτα, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι σημαντικά μικρότερος.
Χαραμάδα αισιοδοξίας εντούτοις αποτελεί η αύξηση στους εμβολιασμούς τόσο για πρώτη δόση όσο και τρίτη δόση.
Συνολικά στη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 13.100.811 εμβολιασμοί.

Μήνυμα για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων

Η κυρία Γκάγκα απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Σε αντίθετη περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους για να αποφύγουν την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
Πάντως, οι ειδικοί, όπως παραδέχθηκε η κυρία Παπαευαγγέλου, δεν συζητούν για τη λήψη μέτρων, ενώ προκρίνεται η τήρηση των ήδη υφιστάμενων από όλους.
Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία τόσο από το εμβολιαστικό μέτωπο, όπου διαπιστώνεται αύξηση στην προσέλευση πολιτών, όσο και από το κομμάτι των φαρμάκων, με τη δυνατότητα χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων, με στόχο την αποτροπή της σοβαρής νόσου.
Ήδη, έχουν διαμορφωθεί θεραπευτικά πρωτόκολλα για τη χορήγησή τους, με καλά καθορισμένα κριτήρια και μόνο σε ασθενείς που δεν έχουν αντισώματα.
Σε κάθε περίπτωση, η διαθεσιμότητα περισσότερων φαρμακευτικών επιλογών δεν μπορεί να συγκριθεί με το εμβόλιο.
«Εμβολιαζόμαστε για να μην νοσήσουμε βαριά και να μην κινδυνεύσουμε, ενώ προσέχουμε για να αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ιό», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

ECDC: Στη χειρότερη θέση από όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο η Ελλάδα

Στη χειρότερη θέση από όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τον νέο χάρτη του ECDC.
Με εξαίρεση, ακόμα, τα νησιά, την Αττική και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, όλη η υπόλοιπη χώρα είναι στη χειρότερη κλίμακα.
Αντίθετα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα εμφανίζονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Η χώρα μας φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο των Βαλκανικών χωρών, που δοκιμάζονται σκληρά από το νέο κύμα.
Τα στοιχεία ακολουθούν αυτά που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ και έδειξαν ότι σχεδόν η μισή Ελλάδα βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο.
Σε βαθύ κόκκινο με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντάχθηκαν μάλιστα και η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και η Φθιώτιδα. Ταυτόχρονα ανέβηκε επίπεδο ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας.

Combined_traffic.webp

Στους 16.560 οι νεκροί

Στους 16.560 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 11/11 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.801, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 815.068 (ημερήσια μεταβολή +0,8%),εκ των οποίων 50,7% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.716 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.560 θάνατοι.

pin_5.jpg
Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 503 (62,4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
To 82,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 416 (82,7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 87 (17,3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

pin2_18.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.387 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 431 (ημερήσια μεταβολή +0,47%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 395 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
xartis11_11.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης