Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι 18 αλήθειες χωρίς προπαγάνδα και προκατάληψη που πρέπει να ξέρουμε για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Οι 18 αλήθειες χωρίς προπαγάνδα και προκατάληψη που πρέπει να ξέρουμε για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα απαιτηθούν ακόμη 2-3 χρόνια ώστε ο Covid 19 να περιοριστεί - Η βασική ανησυχία είναι ότι ανοσία της αγέλης δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί στον χρόνο που έχει εκτιμηθεί.
Σχετικά Άρθρα

Δυστυχώς το ελληνικό φαινόμενο… διεθνοποιείται ή το διεθνές φαινόμενο ελληνοποιείται, δηλαδή ο διαχωρισμός των κοινωνιών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Είναι γεγονός στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και διεθνώς αν και η ένταση και η πυκνότητα των μέτρων που λαμβάνονται είναι διαφοροποιημένα μεταξύ των κρατών.

Οι 18 αλήθειες

1)Οι συνολικοί νεκροί από Covid 19 διεθνώς ανέρχονται σε 4,2 εκατ και αναλογούν στο 0,05% του συνολικού πληθυσμού της Γης.
Τα κρούσματα διεθνώς ανέρχονται σε 196,1 εκατ που αναλογούν στο 2,7% του πληθυσμού του πλανήτη.
Οι νεκροί από Covid 19 σε σχέση με τα κρούσματα ανέρχονται σε 2,14% δηλαδή στα 100 κρούσματα οι 2 καταλήγουν σε θάνατο.

2)Μέχρι τώρα τα εμβόλια διεθνώς, δηλαδή οι συνολικά εμβολιασμένοι έφθασαν τα 4 δισεκ. που αναλογεί στο 56% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ωστόσο κατά μέσο όρο οι πλήρως εμβολιασμένοι κινούνται από 40% έως 69,9% στο Ισραήλ που είναι το πλέον εμβολιασμένο κράτος διεθνώς.

3)Η αύξηση της εμβολιαστικής προσπάθειας αποδίδει υπό την έννοια ότι μειώθηκε η θνητότητα και η νοσηρότητα.
Ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να δαιμονοποιείται και προφανώς δεν έχουν καμία ουσία τα σενάρια συνομωσίας.

Όμως ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαιρετικός και αποκλειστική επιλογή του κάθε ανθρώπου.
Ωστόσο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, οι λεγόμενοι ανεμβολίαστοι ανήκουν στις ομάδες χαμηλού ή μηδενικού κινδύνου.
Επί της ουσίας, οι εμβολιασμένοι προστατεύονται αλλά το τείχος ανοσίας έχει φθίνουσα πορεία ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν κινδυνεύουν όπως επιχειρείται μέσω συστηματικής προπαγάνδας να προβληθεί.
Η απόδειξη ότι οι θάνατοι λόγω Covid 19 μειώθηκαν μεταξύ των εμβολιασμένων αλλά και μεταξύ των ανεμβολίαστων.

4)Το ποσοστό θνητότητας και νοσηρότητας στους νέους με βάση έρευνα 4 βρετανικών πανεπιστημίων είναι 0,00020% δηλαδή το 99,99980% των νέων δεν κινδυνεύει.
Το ποσοστό κινδύνου για νέους είναι εντυπωσιακά… μηδενικό.
Οι νέοι δεν κινδυνεύουν, ούτε να νοσήσουν βαριά, ούτε να πεθάνουν.
Η στατιστική είναι αμείλικτη.
Μεταξύ των νέων επικρατεί η άποψη ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν και η άποψη αυτή έχει και επιστημονική τεκμηρίωση.

5)Το Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2021 στο New England Journal of Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μερικοί άνθρωποι που εμβολιάστηκαν έχουν και έως 7 φορές λιγότερα αντισώματα σε σχέση με άλλους.

6)Η Δρ Rochelle Walensky Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων τα γνωστά CDC στις ΗΠΑ που έχουν αναλάβει την διαχείριση του Covid 19 και θεωρείται το πιο οργανωμένο δίκτυο νοσοκομείων και μονάδων παγκοσμίως, προειδοποιεί «ο Covid 19 μεταλλάσσεται και ίσως να απέχει μόλις «λίγες μεταλλάξεις» από το να μπορεί να νικήσει τα εμβόλια.

7)Το CDC εξέδωσε νέα καθοδήγηση στις 27 Ιουλίου 2021, συμβουλεύοντας τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους εάν «βρίσκονται σε περιοχή με σημαντική ή υψηλή μετάδοση».
Γιατί ένας εμβολιασμένος πρέπει να φοράει μάσκα;
Είτε γιατί μπορεί να νοσήσει και να μεταδώσει την νόσο, είτε γιατί μπορεί να νοσήσει βαριά.

8)Νέα έρευνα σχετικά με τα κρούσματα από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και άλλες χώρες «υποδεικνύει ότι σε σπάνιες περιπτώσεις ορισμένα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta μετά τον εμβολιασμό μπορεί να είναι μεταδοτικά και να διαδώσουν τον ιό σε άλλους» επισήμανε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.
Η έρευνα δείχνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα που προσβάλλονται από την παραλλαγή Delta έχουν το ίδιο ιικό φορτίο ή ποσότητα ιού με τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν την παραλλαγή.

9)Η AstraZeneca χρηματοδότησε μελέτη για να διαπιστώσει εάν τα εμβόλια της προκαλούν θρομβώσεις και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος

10)Μόνο στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.600 πάσης φύσεως παρενέργειες από ελαφριές έως θανάτους μετά τον εμβολιασμό.
Κατ΄ εκτίμηση καθώς δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία οι θάνατοι από εμβόλια ανέρχονται μεταξύ 25 με 35 που ενώ φαντάζουν μικρός αριθμός δεν παύει να είναι μια ανησυχητική εξέλιξη και σίγουρα πολύ θλιβερή εξέλιξη για τους συγγενείς των ανθρώπων που πήγαν να προστατευθούν και τελικά λόγω εμβολίων πέθαναν.

11)Το 66% των σοβαρών περιστατικών στα νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι στο Ισραήλ με βάση επίσημα στοιχεία.
Περίπου το 53% όσων βρέθηκαν θετικοί σε Covid 19 ήταν εμβολιασμένοι.
Από τα 2.112 κρούσματα π.χ. στις 27 Ιουλίου το 53% συνεπάγεται 1120 άτομα βρέθηκαν θετικά σε Covid 19 και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
Επίσης και το πιο σημαντικό όλων το 66% των βαριά ασθενών δηλαδή από τους 145 βαριά ασθενείς οι 95 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είχαν κάνει και τα δύο εμβόλια της Pfizer.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Ισραήλ αποφάσισε και τρίτο εμβολιασμό παρ΄ ότι ακόμη δεν έχει εγκριθεί από τον FDA την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

12)Με βάση επίσημες έρευνες στο Ισραήλ η αποδοτικότητα των εμβολίων, λόγω των μεταλλάξεων καταρρέει στο 16% μετά από 6 μήνες ενώ ακόμη και με όρους σοβαρής ή μη νοσηρότητας επίσης καταγράφεται μείωση της αποδοτικότητας των εμβολίων στο 39%. 

13)Ισχύει ότι εάν ένα εμβόλιο πέσει κάτω από 50% ως προς την λοίμωξη – ήδη το εμβόλιο της Pfizer έχει μειωθεί η αποδοτικότητα του από 95% σε 39% - οι αρμόδιοι οργανισμοί που εγκρίνουν τα τρόφιμα και φάρμακα όπως στις ΗΠΑ η FDA και στην Ευρώπη η ΕΜΑ, μπορούν ακόμη και να αποσύρουν ένα εμβόλιο ή να άρουν την έγκριση;

14)Το ποσοστό αναπαραγωγής, ή το R, που μετρά τον αριθμό των ατόμων που μολύνει κάθε φορέας ιού κατά μέσο όρο, συνέχισε να είναι πάνω από 1, υποδηλώνοντας ότι η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται (εάν το R είναι χαμηλότερο από 1 θα έδειχνε ότι η ασθένεια υποχωρεί).
Τώρα βρίσκεται στο 1,4.

15)Σε ορισμένες χώρες όπως στην Αυστραλία αλλά και σε πόλεις της Κίνας διατηρούνται τα lockdowns ενώ το Σίδνει ζήτησε την συνδρομή του στρατού για να επιβάλλει τα περιοριστικά μέτρα.

16)Τα πιστοποιητικά εμβολίων ή κάρτα υγείας στην Ευρώπη είναι προαιρετικά και μόνο προαιρετικά.
Δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα στα εμβόλια.
Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό αναφέρεται ρητώς ότι «ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει»
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δεν εγείρει ζητήματα υποχρεωτικότητας αλλά προσδιορίζει ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει ένας πολίτης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα τάσσεται κατά των διακρίσεων εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής και μεταφέρονται αυτολεξεί.
«Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν υφίστανται διακρίσεις όταν ασκούν το δικαίωμά τους για ελεύθερη κυκλοφορία;
Για να διασφαλιστεί ο σεβασμός του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ και η απουσία διακρίσεων εις βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα καλύπτει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID-19, τα πιστοποιητικά εξέτασης, καθώς και τα πιστοποιητικά ανάρρωσης από την COVID-19.
Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να επωφεληθούν από την έκδοση ενωσιακού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα όταν ταξιδεύουν.

17) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν τη χρήση ονομάτων χωρών στις νέες μεταλλάξεις.
Μάλιστα ο ΠΟΥ ήταν αυτός που υιοθέτησε το ελληνικό αλφάβητο ως βάση για την ονοματοδοσία των μεταλλάξεων.
Τον Μάιο 2021 ο ΠΟΥ τους έδωσε ονόματα από το ελληνικό αλφάβητο Alpha για την μετάλλαξη της Βρετανίας, Beta για την μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, Gamma για την μετάλλαξη της Βραζιλίας και Delta μετάλλαξη των Ινδιών.
Ιστορικά, οι ιοί πήραν το όνομα τους από τις τοποθεσίες από τις οποίες πιστεύεται ότι προέκυψαν, όπως ο ιός Ebola, ο οποίος πήρε το όνομά του από έναν ποταμό του Κονγκό.

18)Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα απαιτηθούν ακόμη 2-3 χρόνια ώστε ο Covid 19 να περιοριστεί.
Η βασική ανησυχία είναι ότι ανοσία της αγέλης δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί στον χρόνο που έχει εκτιμηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης