Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Μειωμένοι οι εμβολιασμοί - Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 50 ετών

Θεμιστοκλέους: Μειωμένοι οι εμβολιασμοί - Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 50 ετών
Αύριο (30/7) ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών

Νέα έκκληση για τον εμβολιασμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κάνοντας παράλληλα λόγο για μειωμένα νούμερα εμβολιασμών διότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.
Εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων σε πολλά σημεία της επικράτειας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε -μιλώντας στον Ant1- πως μπορούν όσοι βρίσκονται σε διακοπές μπορούν να κάνουν τη 2η δόση του εμβολίου εκεί που παραθερίζουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που κλείνει τώρα ραντεβού να εμβολιαστεί ακόμη και την ίδια ημέρα.
Πάντως, ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-24 ετών, υπογραμμίζοντας πως συνεχίζουμε να έχουμε περίπου 20.000 ραντεβού την ημέρα.
Παρατήρησε δε πως αυτή την στιγμή ο αριθμός των 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων στην χώρα αντιστοιχεί στο 65% του ενήλικου πληθυσμού. Ο ίδιος τόνισε ότι ειδικά οι άνω των 50 ετών πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, προκειμένου να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας.

Αύριο (30/7) ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών

Εξάλλου, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι αύριο (30/7/2021) ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, με τη συγκατάθεση των γονέων. Ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμών παιδιών κάτω των 12 ετών, δεν έχει ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές Αρχές.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Αναφερόμενος στους αντιεμβολιαστές, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως «στην Ελλάδα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μην έχουμε ένα καλά οργανωμένο αντιεμβολιαστικό κίνημα».
Επίσης, αφησε αιχμές κατά ορισμένων ιατρών που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας πως «στην Ιατρική υπάρχουν κανόνες και πρέπει να ακολουθούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης