Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόβλεψη - σοκ για 18.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως και σκληρό lockdown το φθινόπωρο

Πρόβλεψη - σοκ για 18.000 κρούσματα  κορωνοϊού ημερησίως και σκληρό lockdown το φθινόπωρο
Εφιαλτικό σενάριο για εκτόξευση των κρουσμάτων και ραγδαία αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, που έχουν ξεπεράσει τις 2.000 ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ακόμη και 6.000 μολύνσεις ανά ημέρα.
Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το Σάββατο (10/7/2021) με 2.327 νέες μολύνσεις επιβεβαιώνουν τα σενάρια για ένα δύσκολο υγειονομικά καλοκαίρι.
Ανησυχία προκαλούν όμως πιο δυσοίωνες προβλέψεις.
Τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν έως και 18.000 κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου, αν η πορεία της ινδικής μετάλλαξης δεν ανακοπεί, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Εφιαλτικό σενάριο για 18.000 κρούσματα

Σύμφωνα με το εφιαλτικό αυτό σενάριο, η κορύφωση του 4ου κύματος θα έλθει στις 6 Οκτωβρίου με 18.000 κρούσματα ημερησίως, τα οποία θα φθάσουν στις 19.000 ημερησίως ως τα τέλη Οκτωβρίου – με διακυμάνσεις οι δυσθεώρητοι αριθμοί που μόλις διαβάσατε θα συνεχιστούν ως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε θα υπάρξει πλέον αποκλιμάκωση αφού ουσιαστικώς θα έχει επέλθει «ανοσία αγέλης» μέσω μόλυνσης τεράστιου μέρους του πληθυσμού από τον ιό.

2.700 στις ΜΕΘ

Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα της Κυριακής», με βάση το συγκεκριμένο αρνητικό σενάριο στα μέσα Οκτωβρίου θα νοσηλεύονται 2.700 άτομα σε ΜΕΘ, τα οποία θα φθάνουν τα 2.900 στις αρχές Νοεμβρίου και τα 3.050 στις 15 με 18 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δεν αποκλείει το σενάριο ενός σύντομου lockdown.

Το σενάριο ενός σκληρού lockdown

«Δεν πρέπει να ξορκίζουμε το lockdown.
Θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των ιθυνόντων ως ύστατη λύση που όμως, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί για σύντομο χρονικό διάστημα.
Ένα lockdown 15 ημερών – με πλήρες όμως κλείσιμο δραστηριοτήτων- θα μπορούσε αν χρειαστεί να ‘μαζέψει’ σημαντικά την κατάσταση.
Τα στοιχεία των ειδικών προκαλούν δέος, καθώς δείχνουν έως και 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο και άνοδο των σκληρών δεικτών, με τις διασωληνώσεις να αυξάνονται και τους θανάτους να φτάνουν έως και τους 40 ημερησίως είπε ο κ. Σαρηγιάννης στο «Βήμα της Κυριακής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης