Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Τον Αύγουστο 6.000 κρούσματα ημερησίως στο χειρότερο σενάριο – Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν

Τζανάκης: Τον Αύγουστο 6.000 κρούσματα ημερησίως στο χειρότερο σενάριο – Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν
H πιο σωστή ίσως πρόβλεψη είναι τα 4.000 κρούσματα προς τις αρχές Αυγούστου, ανέφερε ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε και τα τρία σενάρια για την πορεία των μολύνσεων τον Αύγουστο.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ παρουσίασε σχετικό πίνακα, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, στο πιθανότερο σενάριο 4.000 κρούσματα καθημερινά, ενώ στο χειρότερο σενάριο 6.000 μολύνσεις ημερησίως.
Ο ίδιος παρουσιάζοντας τον σχετικό πίνακα, σημείωσε ότι θα ανέβουμε προς τον Αύγουστο γύρω στα 3.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος, πρόβλεψη που τη θεωρεί ευμενή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει ή θα αυξηθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και θα γίνει προσπάθεια «να πειθαρχήσουμε στα μέτρα».
«Αν τα τηρήσουμε, ενδεχομένως να υλοποιηθεί αυτό το ευμενές σενάριο» υπογράμμισε.
Ωστόσο, κατά τον ίδιο, η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη είναι τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου.
Προειδοποίησε ότι αν πέσει ο εμβολιαστικός ρυθμός περίπου 30% με 50% απ’ ό,τι είναι τώρα, «σηματοδοτείται μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δεν ξέρουμε που θα πάει, η κορυφή της είναι ακόμα άδηλη, μπορεί να πάει στα 5.000 κρούσματα, μπορεί στα 4,500 μπορεί και στα 6.000 κρούσματα».
«Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο», κατέληξε.

Θα κολλήσουν σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι

«Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.
Όπως είπε, «ένα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή έστω μερικά λεπτά αυτό το παιδάκι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης