Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Ο σύζυγος περιγράφει πως σκότωσε την Καρολάιν: Της έκλεισα στόμα και μύτη - Όλο το χρονικό

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Ο σύζυγος περιγράφει πως σκότωσε την Καρολάιν: Της έκλεισα στόμα και μύτη - Όλο το χρονικό
Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν αποκάλυψε ότι ο ίδιος έπνιξε το σκυλί και μετά μπήκε μέσα και το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας, ώστε να τον πιστέψει η Αστυνομία
Σχετικά Άρθρα

(upd 5) Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η ψυχραιμία με την οποία ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν περιγράφει το έγκλημα του, πως δηλ. σκότωσε τη σύζυγο του μπροστά στα μάτια της 11 μηνών κόρη τους.
Ο 33χρονος κατηγορούμενος -πιλότος στο επάγγελμα- επιχειρεί να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι το θύμα του φερόταν άσχημα και τον υποτιμούσε, κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο.
Ωστόσο, το φως της δημοσιότητας βλέπουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ήταν κτητικός απέναντι στον Καρολάιν με εξάρσεις ζήλιας, ενώ προσπαθούσε να περιορίσει τον ελεύθερο χρόνο, ώστε να μην έχει προσωπική ζωή.

Στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μετήχθη λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα στην Ευελπίδων ο 32χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Ψύχραιμος, με το κεφάλι ψηλά και αμίλητος, με λευκό αλεξίσφαρο και μάσκα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε, κατά τα προβλεπόμενα, προθεσμία για να απολογηθεί για τα δύο κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα που τον βαρύνουν, την Τρίτη 22/6.
Στο μεταξύ παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι θέλει την παραδειγματική τιμωρία του.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Βασίλη Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι «συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν» ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του.



Τι συνέβη στη ΓΑΔΑ

Όσον αφορά τι συνέβη στη ΓΑΔΑ όταν ο 33χρονος πιλότος κλήθηκε εκτάκτως για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ο Alpha μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί δεν του παρουσίασαν τα τελευταία στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, αλλά τον ρωτούσαν αν είχαν προβλήματα στη σχέση τους.
Σε αυτό το σημείο, ο πιλότος ισχυρίστηκε -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι η Καρολάιν ήταν ασταθής λέγοντας χαρακτηριστικά: «5 μέρες ήταν καλά και 2 μέρες η συμπεριφορά της ήταν στο κόκκινο»
Όταν παραδέχθηκε ότι την σκότωσε αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τσακωμό τους λέγοντας ότι όταν το παιδί έπαιζε στο ισόγειο και εκείνος το σήκωσε λίγο άγαρμπα η Καρολάιν έγινε έξαλλη και του είπε: «Πως σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;».
Τότε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ξέσπασε καυγάς που λίγο αργότερα τελείωσε. Στη συνέχεια, η Καρολάιν πήγε στον επάνω όροφο και κοιμήθηκε.
Ο πιλότος -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- πήρε το μωρό και πήγε στη σοφίτα. Το ακούμπησε δίπλα της και εκείνη ξύπνησε.
«Γιατί με ξυπνάς;» του είπε η Καρολάιν εκνευρισμένη -όπως ισχυρίζεται ο σύζυγος της- «Πάρε το μωρό από εδώ γιατί με ξυπνάς;».
Εκείνη τότε -σύμφωνα πάντα με τον σύζυγο- σηκώθηκε από το κρεβάτι πήρε το μωρό και με μια βίαιη κίνηση το πέταξε στην κούνια.
Τότε εκείνος ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε για το μωρό και την έσπρωξε στο κρεβάτι. «Της έκλεισα μετά χέρια το στόμα και τη μύτη και της έβαλα και μια μπλούζα στο στόμα. Νόμιζα ότι λιποθύμησε αλλά μετά κατάλαβα ότι είχε πεθάνει» φέρεται να είπε ο πιλότος στους αστυνομικούς.

«Ο ίδιος έπνιξα το σκυλί»

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν αποκάλυψε ότι ο ίδιος έπνιξε το σκυλί και μετά μπήκε μέσα και το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας, ώστε να τον πιστέψει η Αστυνομία.
Μετά τους αποκάλυψε ότι πήρε την κάρτα sim από την κάμερα και την πέταξε μάλλον στον υπόνομο, ή στην τουαλέτα του σπιτιού.
«Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του.
Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πως θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Τέλος, ο 33χρονος πιλότος είπε πως δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι.

Στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο

Ο συζυγοκτόνος οδήγηθηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 17:00, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Στα δικαστήρια βρισκόταν και ο συνήγορος του πιλότου, Βασίλης Σπύρου.


Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά τα κακουργήματα της:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
  • Κακοποίησης ζώου.

Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι:

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Ήδη σε βάρος του 33χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται: ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
Επίσης, οι Αρχές θεωρούν τον δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία.
Κατά το σκεπτικό των Αρχών, οι ενέργειες του πιλότου δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Όλο το χρονικό

Το χρονικό της δολοφονίας που παρουσίασε η ΕΡΤ συγκλονίζει.

00.00: Η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα.
00.25: Έστειλε το τελευταίο μήνυμα στον πιλότο στο οποίο τον αποκαλούσε ανόητο.
00.30: Φαίνεται από τις κάμερες ο πιλότος να κρατάει αγκαλιά το μωρό.
01.30: Ο 33χρονος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό. Φαίνεται ότι από εδώ και πέρα αρχίζει και σχεδιάζει τη δολοφονία της συζύγου του.
04.00: Ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Εκεί είχαν ακόμα έναν καυγά και η Καρολάιν φέρεται να ζήτησε από τον 33χρονο πιλότο να φύγει από το κρεβάτι και εκείνη τη στιγμή. Ακολούθησε η δολοφονία της Καρολάιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να δήλωσε: «Για 5 λεπτά ένιωθα τον πνιγμό της Καρολάιν καθώς είχα περάσει τα χέρια μου στον λαιμό της» φέρεται να υποστήριξε.
04.11: Η στιγμή που Καρολάιν χάνει τη ζωή της

Στη συνέχεια ο 33χρονος κατέβηκε στο σαλόνι και έπνιξε τον σκύλο με το λουρί, τον κρέμασε στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.
6.16: Ο 33χρονος τηλεφωνεί στην άμεση δράση. Μέχρι τότε δεν είχε δεθεί, όπως είχε πει αρχικά στις καταθέσεις του, απλά είχε κολλήσει μια μονωτική ταινία στο στόμα, ώστε να δυσκολεύεται να μιλήσει.
Όταν πήγαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, τον βρήκαν πρόχειρα δεμένο, όπως ανέφεραν. Δεν μπορούσε να τον είχε δέσει έτσι ένας κακοποιός, γι' αυτό και βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα στη μονωτική ταινία.
6.20: Ήρθαν οι πρώτοι αστυνομικοί και τους περιέγραψε όλο αυτό το σκηνικό που είχε φανταστεί και είχε σκηνοθετήσει, με βάση τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε βάρος του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί.

Τον «έπιασε» η τεχνολογία

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης χάρη σε μια σειρά στοιχεία που είχε στη διάθεση του με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:
Συγκεκριμένα:
α) Από το καταγραφικό των καμερών που υπήρχαν στο σπίτι του ζευγαριού, προέκυψε ότι οι κάρτες μνήμης έχουν αφαιρεθεί σε διαφορετική ώρα από την οποία έχει καταθέσει ο πιλότος ότι εισέβαλαν οι ληστές στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.
β) Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν στο χέρι της, φαίνεται πως έχει καταγράψει παλμούς και ώρα όπου έχει κατατεθεί ότι η 20χρονη είχε ήδη χάσει τη ζωή της.
γ) Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου, δείχνει και τηλεφωνικές επικοινωνίες, για τις οποίες δεν είχε κάνει λόγο στις καταθέσεις του όλο αυτό το χρονικό διάστημα
δ) Τα στοιχεία στο κινητό της Καρολάιν δείχνουν πως υπήρξε προστριβή της Καρολάιν με τον πιλότο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 32χρονος βρισκόταν στο υπόγειο και η άτυχη κοπέλα στη σοφίτα λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Τα μηνύματα που έστελναν ο ένας στον άλλο ήταν στα αγγλικά. Ένας από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκε ήταν η λέξη «stupid».

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε χθες Τετάρτη (16/6) το πρωί, όταν η αστυνομία ζήτησε από τον 33χρονο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο, όπου και βρισκόταν για το μνημόσυνο της συζύγου του, να εξεταστεί εκ νέου.
Ήδη οι αρχές είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί του για την ανάγκη να δώσει νέα κατάθεση, αλλά κατόπιν του αιτήματος του να παραβρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, είχε ζητήσει μια ημέρα παράταση.
Πράγματι, οι αρχές του έδωσαν την προθεσμία που ζήτησε, ενώ για να μην κινήσουν υποψίες, διέρρευσαν πως υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο καλούνταν να καταθέσει ο 33χρονος.
Αυτό άλλωστε είπε ο δράστης στη μητέρα της Καρολάιν, όταν και αποχώρησε από την Αλόννησο για τη ΓΑΔΑ.

Τα κενά

Πάντως παρά τη σκηνοθεσία και την «υποκριτική» έως και την τελευταία στιγμή, ο 33χρονος είχε αφήσει πολλά κενά στο αφήγημα του για ο σενάριο της «ληστείας μετά φόνου», αν και είχε εμφανισθεί αρκετά ψύχραιμος στις δηλώσεις του μετά τη δολοφονία.
Την επομένη της δολοφονίας δήλωνε έξω από το σπίτι του ότι είχε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τη δουλειά της, ευχόταν να μην περάσει κανείς ότι έζησε εκείνος ενώ στον επικήδειο ανέφερε πως η 11 μηνών κόρη του δεν θα γνωρίσει ποτέ «πόσο υπέροχη μανούλα είχε».
Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεση του είχε αναφέρει πως τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι τους, με σκοπό να τους ληστέψουν, τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν.
Εκείνος λέει ότι λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.
Η Καρολάιν βρίσκεται μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11μηνών μωρό της.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί και παρά τη στάση του 33χρονου, εκτιμούν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι, πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το σενάριο της ληστείας.
Μάλιστα αναφέρεται πως από τη στιγμή που ο αστυνομικός πήρε στα χέρια του το 11 μηνών μωρό και έλυσαν το δράστη, υπήρχε ήδη η αίσθηση ότι ο 33χρονος σύζυγος ήταν και ο δράστης της δολοφονίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης