Τελευταία Νέα
Κοινωνία

H ενημέρωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της Καρολάιν: Πως εξιχνιάστηκε το έγκλημα και ομολόγησε ο σύζυγος

H ενημέρωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της Καρολάιν: Πως εξιχνιάστηκε το έγκλημα και ομολόγησε ο σύζυγος
Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και την ομολογία του συζύγου της

Σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, που σόκαρε το πανελλήνιο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Όπως ανέφερε ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος, Πέτρος Τζεφέρης, σημείο-κλειδί στην υπόθεση αποτέλεσε η σχέση που έχτισαν οι αστυνομικοί με τον σύζυγο του θύματα, ο οποίος και αποδείχθηκε πως ήταν ο δράστης της δολοφονίας.
«Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα» είπε ο κ. Τζεφέρης και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.

Υπήρχαν αναντιστοιχίες

Από την πλευρά της, η υποστράτηγος και επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δρ Πηνελόπη Μηνιάτη, τόνισε πως τα αποτελέσματα της εγκληματολογικής εξέτασης κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης.
Όπως εξήγησε, το προσωπικό εγκληματολογικών ερευνών πραγματοποίησε από την πρώτη στιγμή πολύωρη και ενδελεχή εξερεύνηση χώρου και του σπιτιού, ενώ περισυνέλλεξε στοιχεία. Τα εργαστήρια DNA και τα άλλα τμήματα της διεύθυνσης πραγματοποίησαν την ανάλυση και μελέτη των στοιχείων.
«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κατέδειξαν την πολυπολοκότητα της υπόθεσης» σημείωσε τονίζοντας ότι η μεθοδολογία και ο τρόπος απαιτούσαν περαιτέρω διερεύνηση.
Χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού. Επιβεβαίωσε ότι, κατά την εξέταση του ψηφιακού υλικού έγινε άμεσα αντιληπτό ότι με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν διαπιστώθηκαν έντονες αναντιστοιχίες. «Μία σειρά ερωτημάτων θα έπρεπε να τεθούν, οι απαντήσεις των οποίων αποδείχθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης» πρόσθεσε.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.
Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τα εργαστήρια τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδειξαν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό δημιούργησε κενά για το χρόνο που έλεγε ότι ήταν δεμένος.
Οι χώροι είχαν ερευνηθεί, διαπιστώσαμε ότι είχε παραβιασθεί παράθυρο στο υπόγειο και ενδεχομένως να είχαν μπει από εκεί οι δράστες που περιέγραφε ο δράστης.
Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος.
Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου.
Ο κ. Χασιώτης τόνισε ότι δεν κατέστη εφικτό να διαπιστωθεί η παρουσία άλλων προσώπων μέσα στο σπίτι.
«Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος» είπε ο ίδιος κάτι που «έδειξε» πιθανή εμπλοκή του συζύγου.
«Τον εξετάσαμε σχολαστικά.
Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, εκείνος έφερε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του, αλλά και στον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση» και συμπλήρωσε ότι ο δράστης τους επεσήμανε ότι «δεν ήθελε να εξαπατήσει, αλλά να μείνει εκτός φυλακής για να μείνει με το παιδί του.
Μας είπε ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης