Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Καρολάιν: Βαριά ποινική δίωξη στον 33χρονο - Άτομο χωρίς αναστολές - Η ομολογία και η τεχνολογία που έδειξε τον ένοχο

Δολοφονία Καρολάιν: Βαριά ποινική δίωξη στον 33χρονο - Άτομο χωρίς αναστολές - Η ομολογία και η τεχνολογία που έδειξε τον ένοχο
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, θεωρείται ύποπτος φυγής
Σχετικά Άρθρα

(upd2) Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά που συνέβη στις 11 Μαίου, καθώς η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε πως δράστης ήταν ο 33χρονος σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Ο 33χρονος πιλότος ύστερα από μια ανάκριση 8 και πλέον ωρών, και αφού νωρίτερα είχε παραβρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου τους, ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δολοφόνος.
Ο δράστης που απέδωσε την ενέργεια του αυτή σε προστριβές και στην απειλή της γυναίκας του ότι θα τον εγκατέλειπε, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος και του απέδωσε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά τα κακουργήματα της:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
  • Κακοποίησης ζώου.


Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι:

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.


Ένταλμα σύλληψης

Ήδη σε βάρος του 33χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται: ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του ( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
Επίσης, οι Αρχές θεωρούν τον δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία.
Κατά το σκεπτικό των Αρχών οι ενέργειες του πιλότου που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Προστριβές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς πως το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές.
«Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς.
Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι.
Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές.
Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία» φέρεται να υποστήριξε ο 33χρονος, σημειώνοντας πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ότι δεν είχε συνεργό.

Τον έπιασε η τεχνολογία

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης χάρη σε μια σειρά στοιχεία που είχε στη διάθεση του με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:
Συγκεκριμένα:
α) Από το καταγραφικό των καμερών που υπήρχαν στο σπίτι του ζευγαριού, προέκυψε ότι οι κάρτες μνήμης έχουν αφαιρεθεί σε διαφορετική ώρα από την οποία έχει καταθέσει ο πιλότος ότι εισέβαλαν οι ληστές στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.
β) Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν στο χέρι της, φαίνεται πως έχει καταγράψει παλμούς και ώρα όπου έχει κατατεθεί ότι η 20χρονη είχε ήδη χάσει τη ζωή της.
γ) Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου, δείχνει και τηλεφωνικές επικοινωνίες, για τις οποίες δεν είχε κάνει λόγο στις καταθέσεις του όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Τα sms

Παράλληλα, οι αρχές φέρεται να έχουν στα χέρια τους τα μηνύματα που αντάλλασσε τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι, σύμφωνα με τα οποία, η 20χρονη είχε εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να χωρίσει τον 32χρονο πιλότο και να πάρει μαζί της την μόλις 11 μηνών κόρη τους.
SMS που αποδεικνύουν τις προστριβές μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται πως υπήρχαν και το μοιραίο βράδυ, γεγονός που για την ΕΛΑΣ αποτέλεσε κίνητρο για την δολοφονία.
Αυτά ήταν και τα δεδομένα που οδηγούσαν την αστυνομία όλο αυτό το διάστημα να πιστεύει ότι ποτέ δεν είχε γίνει ληστεία στο σπίτι.

Αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή

Πάντως και παρά τα νέα αυτά δεδομένα που του παρουσίασαν οι αστυνομικές αρχές, ο 33χρονος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, αρνιόταν μέχρι τελευταία στιγμή οποιαδήποτε εμπλοκή του.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως προσθούσε να αποπροσανατολίσει, επαναλαμβάνοντας τις απαντήσεις που είχε δώσει από την πρώτη ημέρα.
Μάλιστα, δήλωσε άγνοια για τα νέα δεδομένα που του τέθηκαν σε γνώση του, όπως για παράδειγμα η αναντιστοιχία της ώρας θανάτου της Καρολάιν με τον τελευταίο σφυγμό, όπως αυτός κατεγράφη στο smart watch που φορούσε.
Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, ο 33χρονος "έσπασε" και ομολόγησε το έγκλημα του, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η σκηνοθεσία

Στην απολογία του ο 33χρονος δράστης είπε πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και πως όλες του οι ενέργειες έγιναν αφού σκότωσε τη σύζυγο του.
Συγκεκριμένα, φέρεται μετά τη δολοφονία να άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της γυναίκας του το 11 μηνών μωρό τους, το οποίο βρήκε λίγες ώρες αργότερα ο αστυνομικός που το κράτησε στην αγκαλιά του.
Μάλιστα, ενώ ισχυριζόταν ότι οι «ληστές» που περιέγραψε και έφτανε μέχρι και το όριο της «αναγνώρισης» σκότωσαν και τον σκύλο, φαίνεται ότι το σκυλάκι ήταν δεμένο από την κουπαστή στη σκάλα της μεζονέτας και κρεμάστηκε από το λουρί του πάνω στη φασαρία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η «σκηνοθεσία» της ληστείας βασίστηκε σε πληροφορίες που είχε ο 33χρονος από προηγούμενη ληστεία σε σπίτι γνωστού του, του πρώην εκπαιδευτή του.

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε χθες Τετάρτη (16/6) το πρωί, όταν η αστυνομία ζήτησε από τον 33χρονο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο, όπου και βρισκόταν για το μνημόσυνο της συζύγου του, να εξεταστεί εκ νέου.
Ήδη οι αρχές είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί του για την ανάγκη να δώσει νέα κατάθεση, αλλά κατόπιν του αιτήματος του να παραβρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, είχε ζητήσει μια ημέρα παράταση.
Πράγματι, οι αρχές του έδωσαν την προθεσμία που ζήτησε, ενώ για να μην κινήσουν υποψίες, διέρρευσαν πως υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο καλούνταν να καταθέσει ο 33χρονος.
Αυτό άλλωστε είπε ο δράστης στη μητέρα της Καρολάιν, όταν και αποχώρησε από την Αλόννησο για τη ΓΑΔΑ.

Τα κενά

Πάντως παρά τη σκηνοθεσία και την «υποκριτική» έως και την τελευταία στιγμή, ο 33χρονος είχε αφήσει πολλά κενά στο αφήγημα του για ο σενάριο της «ληστείας μετά φόνου», αν και είχε εμφανισθεί αρκετά ψύχραιμος στις δηλώσεις του μετά τη δολοφονία.
Την επομένη της δολοφονίας δήλωνε έξω από το σπίτι του ότι είχε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τη δουλειά της, ευχόταν να μην περάσει κανείς ότι έζησε εκείνος ενώ στον επικήδειο ανέφερε πως η 11 μηνών κόρη του δεν θα γνωρίσει ποτέ «πόσο υπέροχη μανούλα είχε».
Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεση του είχε αναφέρει πως τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι τους, με σκοπό να τους ληστέψουν, τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν.
Εκείνος λέει ότι λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.
Η Καρολάιν βρίσκεται μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11μηνών μωρό της.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί και παρά τη στάση του 33χρονου, εκτιμούν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι, πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το σενάριο της ληστείας.
Μάλιστα αναφέρεται πως από τη στιγμή που ο αστυνομικός πήρε στα χέρια του το 11 μηνών μωρό και έλυσαν το δράστη, υπήρχε ήδη η αίσθηση ότι ο 33χρονος σύζυγος ήταν και ο δράστης της δολοφονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης