Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος – Ελπίζω να είναι διαχειρίσιμη

Βατόπουλος: Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος – Ελπίζω να είναι διαχειρίσιμη
Ευελπιστώ ότι τα rapid test και ο εμβολιασμός θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων λόγω των «ανοιγμάτων» σε οικονομία και κοινωνία διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέροντας πως το άνοιγμα δεν γίνεται με υγειονομικούς όρους.
«Η επιδημία είναι έτσι κι αλλιώς σε εξέλιξη.
Συνεπώς το άνοιγμα που γίνεται, δεν γίνεται με υγειονομικούς όρους, δεν είναι υγειονομική απόφαση ότι τέλειωσε η επιδημία άρα πάμε στο καφενείο όλοι μαζί και πάμε για μπάνια και για διασκέδαση.
Ανοίγει γιατί πρέπει να ανοίξει για την οικονομία, γι’ αυτά που είπαμε προηγουμένως και συνεπώς ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός.
Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Βατόπουλος
«Τα περιθώρια που είχαμε ως κοινωνίες, παγκόσμια, να πολεμήσουμε τον ιό με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως λέγονται έχουν αρχίσει να κάνουν τον κύκλο τους.
Πλέον έχουμε τα εμβόλια και τις εξετάσεις αντιγόνου που μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε μία άλλη πολιτική και έχει αποφασιστεί πλέον, πολιτικά, ότι θα προχωρήσουμε» ανέφερε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ένα νέο κύμα πανδημίας θα έπρεπε ή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με νέο lockdown, υποστήριξε ότι «αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του».
«Θέλω να ελπίζω ότι τα rapid test και ο εμβολιασμός θα μπορέσουν να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» επεσήμανε ο κ.Βατόπουλος
Ερωτηθείς για τη ροή των εμβολιασμών, ο κ.Βατόπουλος είπε ότι θα ήθελε να ήταν περισσότεροι.
«Απλώς νομίζω ότι αυτά είναι τα όρια.
Αυτές είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν» υποστήριξε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης