Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης - Από τους κορυφαίους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης - Από τους κορυφαίους της παγκόσμιας ναυτιλίας
Από την αρχή της νοσηλείας του η κόρη του Μαρία Αγγελικούση είχε αναλάβει καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group
Σχετικά Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης μετά από πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο γνωστός εφοπλιστής νοσηλευόταν από τις 20 Μαρτίου σε νοσοκομείο των Αθηνών ενώ από την αρχή της νοσηλείας του, η κόρη του Μαρία Αγγελικούση είχε αναλάβει καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Ιωάννη Αγγελικούση

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης, η Μαρία Αγγελικούση, κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Προέδρου του Αngelicoussis Group of Companies, αναγγέλλει τον θάνατο του πατέρα της, νωρίτερα σήμερα, 10 Απριλίου, ο οποίος απεβίωσε ήρεμα στον ύπνο του, περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Η απώλειά του θα είναι δυσβάσταχτη.
Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 20 Μαρτίου και παρά την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που του παρείχε το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μπόρεσε να ανακάμψει.
Η οικογένειά του επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους ιατρούς και τους νοσηλευτές για την υποστήριξη και τη φροντίδα που του παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Το σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελικούση σε όλον τον κόσμο ενημερώθηκαν νωρίτερα σήμερα για τα θλιβερά νέα.
Η οικογένεια παρακαλεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σ’ αυτή τη στιγμή του μεγάλου πένθους.
Η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Μαρία, τον διαδέχεται ως Chief Executive Officer του Angelicousis Group of Companies.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία

«Η κηδεία του Γιάννη Αγγελικούση θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες περιορισμούς λόγω Covid-19», τονίζει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του εκλιπόντος.
Επίσης αναφέρει ότι «σύντομα θα αναρτηθεί ειδική σελίδα στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας για να δεχθεί συλλυπητήρια μηνύματα που θα μεταφερθούν στην οικογένεια».
«Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές, στη μνήμη του Γιάννη Αγγελικούση, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, νοσοκομείο με το οποίο διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς και υποστήριζε ο εκλιπών.
Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Ποιος ήταν ο Ιωάννης Αγγελικούσης

Ο Ιωάννης Α. Αγγελικούσης γεννήθηκε στον Πειραιά και φοίτησε ως μαθητής στην Ιωνίδειο Σχολή.
Μετέπειτα σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Εισήλθε στην εταιρεία του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση το 1973.
Ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση.
Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε τη διαχείριση των tankers.
Το 2000 η αδελφή του, Άννα, αποχώρησε και ίδρυσε τον δικό της εφοπλιστικό όμιλο (Pantheon Tankers, Alpha Bulkers, Alpha Gas.), ενώ το 2001 ο Γιάννης Αγγελικούσης απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.
Τον Σεπτέμβριο του 2003 προχώρησε στην αγορά του πρώτου του πλοίου μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας την Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων.
Ο όμιλος "Angelicoussis Shipping Group" συμπεριλαμβάνει, σήμερα τις εταιρίες "Maran Dry Management Inc.", "Maran Gas Maritime" και "Maran Tankers Management".
Σήμερα, ο όμιλος διαχειρίζεται 139 πλοία και άλλα 15 πλοία υπό παραγγελία, η πλειονότητα των οποίων φέρει την ελληνική σημαία.
Τον Όμιλο θα συνεχίσει η μοναχοκόρη του, Μαρία Αγγελικούση, η οποία έχει σπουδάσει ιατρική στην περίφημη ιατρική του και εργάζεται για την "Angelicoussis Group" από το 2009.
Ο Γιάννης Αγγελικούσης διετέλεσε για χρόνια μέλος του ΔΣ του Committee στο Λονδίνο και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Τον Μάρτιο του 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Ευκράντη.

Στους κορυφαίους της παγκόσμιας ναυτιλίας


Ο Ιωάννης Αγγελικούσης συγκαταλεγόταν στους κορυφαίους του χώρου της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Υπήρξε 5ος το 2015 και 4ος το 2014 στον κόσμο, στον κατάλογο της Lloyd’s για τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην ναυτιλία.
Τον Μάρτιο 2015, ο Αγγελικούσης είχε καθαρή αξία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Bloomberg.
Εκτός από την κατοχή του μεγαλύτερου ελληνόκτητου στόλου, ο Αγγελικούσης ήλεγχε τον μεγαλύτερο στόλο που φέρει ελληνική σημαία.
O Ιωάννης Αγγελικούσης εμφανιζόταν κάθε χρόνο στην λίστα του Lloyd’s με τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην ναυτιλιακή βιομηχανία.
\Το 2010 ήταν στην 6η θέση, το 2011 στην 9η, το 2012 στην 4η θέση, το 2013 στην 5η θέση, το 2014 στην 4η, το 2015 στην 5η, το 2016 στην 7η, το 2017 στην 8η, το 2018 στην 6η και το 2019 στην 7η.

Μητσοτάκης: Η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο

Τη θλίψη του για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε σήμερα έναν από τους πρωταγωνιστές του και η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο.
Ο Γιάννης Αγγελικούσης τίμησε τη θαλασσινή παράδοση και την πατρίδα μας με κάθε τρόπο.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του», σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης