Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΠΘ: Φοιτητές απέκλεισαν το κτίριο του ΕΛΚΕ - Ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης

ΑΠΘ: Φοιτητές απέκλεισαν το κτίριο του ΕΛΚΕ - Ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης
Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) προχώρησαν νωρίς το πρωί (16/3) φοιτητές
Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) προχώρησαν νωρίς το πρωί (16/3) φοιτητές ανταποκρινόμενοι σε δράση που οργάνωσε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).
Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές ανάρτησαν πανό στην είσοδο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων προτάσσοντας τα αιτήματά του τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν την «άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ανώτατη εκπαίδευση, έκτακτο κονδύλι για της ανάγκες της Εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΑΠΘ, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, έξω οι εργολαβίες από την φοιτητική μέριμνα, έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές μας».
Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα, typosthes.gr, oι φοιτητές τόνισαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους «ενάντια στην εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως-Χρυσοχοιδη», ενώ διεκδικούν άμεση επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα προστασίας.
Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα φοιτητές των ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αθλητές διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας ασκήσεις γυμναστικής στο πλακόστρωτο, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Βασικά αιτήματά τους είναι τόσο το ασφαλές άνοιγμα της σχολής τους, δηλαδή το Τμήμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όσο και η επαναλειτουργία των χωρών άθλησης με ασφαλή τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης