Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεδομένη η παράταση του lockdown – Εμβολιάζονται οι 60 – 64 ετών – Τι ισχύει για μετακινήσεις

Δεδομένη η παράταση του lockdown – Εμβολιάζονται οι 60 – 64 ετών – Τι ισχύει για μετακινήσεις
Πρεμιέρα για τα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Σχετικά Άρθρα

(upd7) Με αγωνία παρακολουθούν ειδικοί και κυβέρνηση την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα, τη στιγμή που νέα έντυπα είναι σε ισχύ για τις μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κινητικότητα.
Η Αττική είναι αυτή που προβληματίζει τους επιστήμονες, μια και σε αυτήν εντοπίζονται καθημερινά εδώ και εβδομάδες, τα μισά κρούσματα και σχεδόν οι μισές νοσηλείες, τη στιγμή που αυξάνονται πανελλαδικά τόσο οι ασθενείς με covid (πάνω από 2.000) όσο και οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι χθες Κυριακή 14/2 ξεπέρασαν τους 300.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν πως οι δύο εβδομάδες lockdown που έχουν επιβληθεί στην Αττική έως τις 28/2 δεν θα είναι αρκετές για να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων και να χαλαρώσει η πίεση στο ΕΣΥ, και για αυτό το λόγο θεωρούν σχεδόν σίγουρο πως τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν κατά τουλάχιστον μια ή και δύο εβδομάδες, αν και πολλοί αφήνουν ανοιχτό το lockdown να φτάσει έως και τα τέλη Μαρτίου.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το κύριο βάρος πέφτει αφενός στην τήρηση των μέτρων αφετέρου στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Ήδη από σήμερα Δευτέρα 15/2 αρχίζει ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας 60 – 64 ετών - ήδη τρέχει ο εμβολιασμός των άνω των 75 ετών – ενώ αρχίζουν από σήμερα και οι εμβολιασμοί στα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα, στην Helexpo στην Αθήνα και στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, σε ισχύ είναι από σήμερα και τα νέα έντυπα μετακίνησης για την περιοχή της Αττικής, όπου απώτερος στόχος είναι μέσω συνεχών και αυστηρών ελέγχων από την ΕΛΑΣ να περιοριστεί όσο το δυνατόν η κινητικότητα στους δρόμους, ενώ σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μεταδόσεις λόγω των μεταλλάξεων, οι επιστήμονες εξετάζουν ακόμα και το να προτείνουν την χρήση διπλής μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως για παράδειγμα στις αστικές συγκοινωνίες.

Ταραντίλης: Έχουμε σπάσει το «φράγμα» των 500.000 εμβολιασμών

Τη θέση πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει σπάσει το «φράγμα» των 500.000 εμβολιασμών.
«Η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα 20-60 ετών, στους συμπολίτες μας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα.
Εντείνονται οι έλεγχοι σε δρόμους και χώρους εργασίας» υποστήριξε κατά τη διάρκεια των πολιτικών συντακτών ο κ.Ταραντίλης, ο οποίος ανέφερε σχετικά με το σενάριο παράτασης του lockdown, ότι «έχουμε δει πως όταν εφαρμόζεται ένα lockdown για 14-15 ημέρες και τηρούνται τα μέτρα, τα αποτελέσματα βελτιώνονται».

Σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση η Ελλάδα

Ο κ.Ταραντίλης αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα - όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) - εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε».
«Κι αυτό παρά την αύξηση κρουσμάτων που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα - κυρίως στην Αττική και όχι μόνο - γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση της λήψης πρόσθετων μέτρων στις περιοχές αυτές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δερμιτζάκης: Δεν θα αποδώσει το lockdown σε δύο εβδομάδες – Προς παράταση μιας εβδομάδας

Την εκτίμηση πως το lockdown των δύο εβδομάδων που έχει επιβληθεί στην Αττική έως τις 28/2 δεν πρόκειται να αποδώσει διατύπωσε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι το πιθανό είναι να υπάρξει παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μια εβδομάδα.
Όμως, όπως είπε, ακόμα και σε αυτήν την εξέλιξη, τακρούσματα δεν θα πέσουν κάτω από τα 100, ενώ υποστήριξε ότι το χιόνι και η κακοκαιρία ευνοεί τη μετάδοση του ιού σε κλειστούς χώρους.
Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς, είπε πως ακόμα αυτοί δεν έχουν κανένα αποτύπωμα.
«Εάν εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 ετών και ανοίγαμε τα πάντα, τότε θα γέμιζαν τα νοσοκομεία από νέους» τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης.

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Κορύφωση κρουσμάτων στα μέσα της εβδομάδας – Έως τις 15/3 το lockdown

Την εκτίμηση πως το lockdown θα παρατεθεί και πέραν της 28ης Φεβρουαρίου διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος υποστήριξε πως τα κρούσματα θα κορυφωθούν στα μέσα αυτής της εβδομάδας και ότι ύφεση θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, με την αύξηση των τεστ θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και μετά από τη βδομάδα θα υπάρξει ύφεση.
Παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων.
Στην Αττική μπορεί να προσεγγίσουμε και 4ψήφιο αριθμό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Θωμαΐδης.
«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση.
Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο.
Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση.
Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν» υποστήριξε ο καθηγητής, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και το Μάρτιο, είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο».
«Η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων» είπε ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

Λινού: Ο ιός διευκολύνεται από το κρύο – Συστήνω χρήση διπλής μάσκας

Την χρήση διπλής μάσκας σε όλους τους πολίτες που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες συστήνει η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.
«Ο ιός διευκολύνεται από το κρύο.
Η διπλή μάσκα προστατεύει επιπλέον, κυρίως από τη μετάλλαξη του ιού» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού, η οποία σχετικά με την χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστήριξε πως αφορά τους πάντες, όπως και τα παιδιά.
Η κα.Λινού αναφέρθηκε και στο κίνημα που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κορωνοϊό και όλων των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.
Όπως είπε, η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τις μεταλλάξεις, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες.
«Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα.
Αν εδραιωθούν οι μεταλλάξεις θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά κι ίσως να μην τα καταφέρουμε» είπε η κα.Λινού.
Ερωτηθείσα για το αν προκαλούν ανησυχία τα νέα στελέχη, η κα.Λινού είπε πως «όλα μας ανησυχούν, γιατί ο ρυθμός αύξησης είναι διπλάσιος από το κανονικό».
«Ήδη σε πολλές χώρες, η βρετανική μετάλλαξη είναι το επικρατών στέλεχος» ανέφερε η κα.Λινού.

Αρχίζει ο εμβολιασμός των 60 – 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα 15/2 ο εμβολιασμός εναντίον του ιού SARS-CoV-2, για τις ηλικίες 60-64 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που σε εξέλιξη είναι οι εμβολισμοί και για τα άτομα άνω των 75 ετών με τα εμβόλια Pfizer και Moderna.
Όπως αναφέρεται έχουν δημιουργηθεί δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμών.
Το ένα σύστημα διενεργεί εμβολιασμούς στις ηλικίες από 75 ετών και άνω και το δεύτερο σύστημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 64 ετών.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να διενεργήσουν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca σε άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών και ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για μεγαλύτερες ηλικίες.
Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες.
Τα δυο παράλληλα συστήματα δεν θα διασταυρώνονται.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 ετών θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με AstraZeneca και όχι τα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.
Αναλόγως, και οι πολίτες των άλλων κατηγοριών δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.
emvoliastiko_kendro_Marousi.JPG

Ενεργοποίηση δύο μεγάλων εμβολιαστικών σταθμών

Από σήμερα ενεργοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήμα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, που λειτουργούν στη HELEXPO και στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα.
Η δυναμικότητα του για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.
Σήμερα ενεργοποιήθηκαν 48 εμβολιαστικά κέντρα.
Το ωράριο λειτουργίας του σταθμού θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.
Παράλληλα ενεργοποιείται και το mega εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη (24 εμβολιαστικά κέντρα).
Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6.480 εμβολιασμοί τη μέρα και 160.000 το μήνα.

Θεμιστοκλέους: Πιθανότατα εντός Μαρτίου να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες

Πιθανότατα εντός Μαρτίου, μαζί με την ηλικιακή ομάδα 70-74 , να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες, όπως ενεργές νεοπλασίες, μεταμοσχευμένοι και άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η επιτροπή εμβολιασμών έχει καταρτίσει το σχέδιο προτεραιοποίησης με επιστημονικά κριτήρια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και εκτίμησε ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία των εμβολιασμών, αναμένεται να γίνουν γνωστές ορισμένες πτυχές του σχεδίου.

Αλλαγές στις μετακινήσεις

Αλλάζουν από σήμερα 15/2 τα δεδομένα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων και τις σχετικές βεβαιώσεις που μπορούν να έχουν στη διάθεση τους.
Το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο, αποσαφηνίζει ότι τις δύο πρώτες ημέρες της εφαρμογής του νέου πλαισίου, δηλαδή σήμερα κι αύριο, θα γίνονται έλεγχοι και συστάσεις προς τους εργαζόμενους από τις αρμόδιες αρχές.
Από το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου (6 π.μ.), το μέτρο θα εφαρμοστεί με τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, δεν δύνανται να λαμβάνουν βεβαιώσεις μετακίνησης από τον εργοδότη τους, είτε από την ΕΡΓΑΝΗ είτε από το forma.gov.gr.
Οι έλεγχοι της τήρησης των μέτρων στους χώρους εργασίας, θα πραγματοποιούνται στη βάση της προδήλωσης που γίνεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τους ευρισκόμενους σε τηλεργασία, σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων ή εμπίπτουν στην κατηγορία του αναγκαίου προσωπικού.
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις που εκδίδονται από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα αφορούν αποκλειστικά στο νόμιμο δηλωθέν ωράριο εργασίας.
Οι άδειες μετακίνησης, που βρίσκονται σε ισχύ για τους ευρισκόμενους σε τηλεργασία, καθώς και σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων, παύουν να ισχύουν.

Τι ισχύει για το Δημόσιο

Για το δε δημόσιο τομέα, οι έλεγχοι θα γίνονται με βάση το πλάνο εργασιών που οφείλουν να διαθέτουν οι δημόσιες υπηρεσίες και από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και θα αναφέρεται και στους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας και εκ περιτροπής εργασία.
Οι βεβαιώσεις κίνησης θα πρέπει να φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας με τη φροντίδα των οικείων διευθύνσεων προσωπικού, ενώ θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.

Επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι

Επιπλέον, οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, π.χ. δικηγορικοί σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, ιατρικοί σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.
Με νέο έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ ή από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr, μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.
Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει υποχρεωτικά το έντυπο να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητά τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία μητρώου φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας).
Με νέο έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», θα μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.
Όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Όσον αφορά τις κλειστές επιχειρήσεις, με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.
Περαιτέρω διευκρινίζεται:

  1. Σε περίπτωση κατά την οποία η εξ αποστάσεως εργασία παρέχεται εκ περιτροπής, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του ειδικού σκοπού εντύπου Ε4.1.
  2. Σε περίπτωση κατά την οποία η εργασία παρέχεται με κυλιόμενο ωράριο, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του καταχωρημένου στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» προγράμματος εργασίας.


Τα νέα έντυπα


Επιπλέον, για τους εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται με εργόσημο, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τίθεται σε εφαρμογή νέο έντυπο «βεβαίωση κίνησης εργαζομένου με εργόσημο». Το έντυπο αυτό εκδίδεται, μέσω του ιστότοπου forma.gov.gr/. Η βεβαίωση αυτή χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο για τη μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Τα νέα έντυπα «βεβαίωσης κίνησης εργαζομένων» ισχύουν από σήμερα για την εκτέλεση της εργασίας τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται:
α) σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας
β) τηλεργασίας και
γ) νόμιμης άδειας
και οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.
Οι βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός μεν ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» https://eservices.yeka.gr/ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αφετέρου δε από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση/εργοδότη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00 έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

ΕΟΔΥ: 662 νέα κρούσματα στις 14/2 - Συνολικά 6.126 οι νεκροί

Στους 6.126 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (14/2/2021), 662 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
krousmata.JPG
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172.128 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.696 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
thanatoi.JPG
Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.126 νεκροί.
Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
sygrisi.JPG

301 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 301 (68.4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
To 86.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.218 ασθενείς.
exelixi.JPG
Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248 (ημερήσια μεταβολή -2,36%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς.

perioxes.JPG
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι79έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

deigmata.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης