Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ταραντίλης: Έχουμε σπάσει το «φράγμα» των 500.000 εμβολιασμών

tags :
Ταραντίλης: Έχουμε σπάσει το «φράγμα» των 500.000 εμβολιασμών
Σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είπε ο κ.Ταραντίλης

Τη θέση πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει σπάσει το «φράγμα» των 500.000 εμβολιασμών.
«Η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα 20-60 ετών, στους συμπολίτες μας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα.
Εντείνονται οι έλεγχοι σε δρόμους και χώρους εργασίας» υποστήριξε κατά τη διάρκεια των πολιτικών συντακτών ο κ.Ταραντίλης, ο οποίος ανέφερε σχετικά με το σενάριο παράτασης του lockdown, ότι «έχουμε δει πως όταν εφαρμόζεται ένα lockdown για 14-15 ημέρες και τηρούνται τα μέτρα, τα αποτελέσματα βελτιώνονται».

Σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση η Ελλάδα

Ο κ.Ταραντίλης αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα - όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) - εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε».
«Κι αυτό παρά την αύξηση κρουσμάτων που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα - κυρίως στην Αττική και όχι μόνο - γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση της λήψης πρόσθετων μέτρων στις περιοχές αυτές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δύο δωρεάν εμβολιασμούς το μήνα

«Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα στο ergasia.testing.gov.gr στην οποία οι επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων, θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους για να κάνουν - εφόσον το επιθυμούν -δωρεάν rapid test μέχρι και 2 φορές το μήνα.
Οφείλουμε, ωστόσο, όλες και όλοι - παρά τη μεγάλη κούραση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά - να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο τέλος αυτού του αγώνα.
Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε την άμυνα παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, και την ίδια ώρα εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.
Έχουμε ήδη σπάσει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών και επιταχύνουμε τους ρυθμούς» είπε ο κ.Ταραντίλης, αναφέροντας πως «στόχος μας είναι να εμβολιάζονται οι πολίτες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, γρήγορα και με ασφάλεια».

Στα 5,9 δις ευρώ τα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων

«Καθώς οι περιορισμοί οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων συνεχίζονται η κυβέρνηση διευρύνει τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων.
Ήδη το συνολικό κόστος των μέτρων που έχουν ληφθεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώνεται στα 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ.Ταραντίλης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης