Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύλληψη 31 μεταναστών και των διακινητών τους στο Λαύριο – Σκάφος θα τους μετέφερε στην Ιταλία

Σύλληψη 31 μεταναστών και των διακινητών τους στο Λαύριο – Σκάφος θα τους μετέφερε στην Ιταλία
Είναι υπό διερεύνηση η εμπλοκή και ο εντοπισμός πρόσθετων μελών του κυκλώματος

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών το οποίο δραστηριοποιείτο στην Αττική και είχε οργανώσει τη μεταφορά 31 παράτυπων αλλοδαπών από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία, εντοπίστηκε στο Λαύριο.
Όπως ανακοινώθηκε, τις απογευματινές ώρες την Παρασκευή 5/2, οι 31 μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στο σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση την ακτή του Σουνίου, προκειμένου να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος και να τους μεταφέρει στις Ιταλικές Ακτές, έναντι αμοιβής.
Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους μετανάστες, πραγματοποιώντας στάση στην παραλία “ΧΑΡΑΚΑ” Κερατέας.
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ακινητοποιήθηκαν 31 αλλοδαποί, ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου.

Συλλήψεις

Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 32χρονος οδηγός του λεωφορείου και o 56χρονος συνοδηγός του, για παράβαση του αρ. 187 Π.Κ. καθώς και του αρ. 88 του Ν. 3386/2005, ενώ οι 31 μετανάστες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα κατά παράβαση του αρ. 83 του Ν. 3386/2005 και του αρ. 42 Π.Κ.
Επίσης, κατασχέθηκε το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών και είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, η εμπλοκή και ο εντοπισμός πρόσθετων μελών του ανωτέρω οργανωμένου κυκλώματος στην προαναφερόμενη παράνομη διακίνηση.

bus2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης