Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Πρέπει να αρχίσει να ανοίγει η Ελλάδα – Δεν αποδίδει το lockdown

Δερμιτζάκης: Πρέπει να αρχίσει να ανοίγει η Ελλάδα – Δεν αποδίδει το lockdown
Να είμαστε έτοιμοι για μαζικούς εμβολιασμούς από τον Μάρτιο, Απρίλιο που θα έρθουν τα εμβόλια είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πρέπει να αρχίσει να «ανοίγει» η Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής, Μ. Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε μαζικούς εμβολιασμούς από Μάρτιο, Απρίλιο όταν και αναμένεται να παραλάβουμε και τις περισσότερες δόσεις των εμβολίων.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Δερμιτζάκης είπε πως ακόμα δεν έχουμε δει όλο το αποτέλεσμα των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας, καθώς τα Θεοφάνια δεν έχει φανεί ακόμα πόσο επίπτωση είχανε.
«Υπάρχει το ρίσκο να έχουμε κάποια μεγάλη επίπτωση, όμως το καλό στοιχείο με αυτό είναι ότι είναι μια μέρα, όποτε αν δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων για εκείνη τη μέρα, ελπίζω να μην σταθεροποιηθεί μεγάλη αλλά να μειωθεί πάλι και λόγω του νέου lockdown» τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης.

Να ανοίξει η Ελλάδα

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο κ.Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξει κοινωνία και οικονομία.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να «ανοίγει» η Ελλάδα καθώς δεν είναι πολύ κλειστή.
Το lockdown αυτό δεν αποδίδει όπως πρέπει και επειδή δεν λειτουργεί όπως πρέπει μιλάμε για μεταδόσεις που γίνονται μέσω «παρανομιών» των κανόνων του lockdown.
Πρέπει να δοθεί στον κόσμο μια συντεταγμένη έξοδος, η οποία να του επιτρέπει να κάνει κάποιες δραστηριότητες» ανέφερε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, υπογράμμισε πως είναι καλό που ανοίγουν και πως ελπίζει ότι θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς χαλαρώνει κάπως την οικογένεια.
«Δεν λέω να βγαίνουμε έξω, να πηγαίνουμε σε μπαρ και να διασκεδάζουμε.
Μιλάω για κάτι πολύ συντεταγμένο, πολύ προσεκτικά και πάντα πολύ αυστηρά με μάσκα, αποστάσεις και υγιεινή χεριών» είπε ο κ.Δερμιτζάκης.

Να είμαστε έτοιμοι από Μάρτιο για μαζικούς εμβολιασμούς

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ο κ.Δερμιτζάκης είπε πως «χρειάζεται να βάλουμε κάποιους βασικούς κανόνες και από ‘κει και πέρα να γίνονται εμβολιασμοί μαζικά».
Όπως είπε η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη έτσι ώστε από Μάρτιο – Απρίλιο που θα έρθουν πολλές δόσεις μαζί, να γίνει ένας μαζικός εμβολιασμός.
Σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού του πληθυσμού καθώς λόγω του εποχιακού μειώνεται το R0, η βάση του ρυθμού μετάδοσης, ανεξάρτητα από τα μέτρα που παίρνουμε εμείς.
«Πρέπει να φτάσουμε ένα 40% του πληθυσμού να εμβολιαστεί συν ένα 10% περίπου που θα έχει νοσήσει, θα έχουμε ένα 50% επίπεδο ανοσίας» είπε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης