Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Φοβόμαστε απότομη έξαρση κρουσμάτων στην Αττική

Σύψας: Φοβόμαστε απότομη έξαρση κρουσμάτων στην Αττική
Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες είπε ο κ.Σύψας
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία των ειδικών για απότομη έξαρση των κρουσμάτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ειδικά στην Αττική εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Σύψας είπε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων.
«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ελήφθη η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, εφόσον υπάρχουν φόβοι για έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα ρίσκο και πως «ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα».

Πιθανά νέα περιοριστικά μέτρα και σε άλλες περιοχές

Ο κ.Σύψας υποστήριξε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να ληφθούν ανά πάσα στιγμή πρόσθετα μέτρα, για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία.
Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο κ.Σύψας ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση.
Σχετικά με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο κ.Μητσοτάκης, ο κ.Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί», ενώ αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης