Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλειστά έως τις 11:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Στάση εργασίας από τους φύλακες αρχαιοτήτων

Κλειστά έως τις 11:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Στάση εργασίας από τους φύλακες αρχαιοτήτων
Κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού
Κλειστά θα μείνουν έως τις 11:00 σήμερα το πρωί μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω της στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί οι υπάλληλοι φύλαξης αρχαιοτήτων.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι θεωρούν «αδιανόητο να μην υπάρχει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) σε μείζονα θέματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του συγκεκριμένου φορέα καιτη συνέχιση καταβολής των αμοιβών μας (εξαιρέσιμα - πέραν πενθημέρου)».
«Οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που έχουν αντίκτυπο στη διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απαιτούν «την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως πχ ο βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις κ.α. και τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης