Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημήτρης Μελισσανίδης: Να συστρατευθούμε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δημήτρης Μελισσανίδης: Να συστρατευθούμε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Δήλωση Μελισσανίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Για την ανάγκη συστράτευσης των Ελλήνων προκειμένου να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τη διεθνή κοινότητα και την Τουρκία, έκανε λόγο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, σε δήλωσή του για την 19η Μαϊου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας.
Όπως αναφέρει, «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ο Ελληνισμός, πρέπει να δίνουμε σημασία, να αναδεικνύουμε και συσπειρωνόμαστε γύρω από εκείνα που μας ενώνουν.
Και το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι κάτι που μας ενώνει, γιατί πέρα από ένα ζήτημα μνήμης και απόδοσης τιμής στους αδικοχαμένους 353 χιλιάδες προγόνους μας που χάθηκαν, είναι και ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά το μέλλον, τις επόμενες γενιές.
Πρέπει λοιπόν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συστρατευθούμε γύρω από το στόχο της διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την ίδια την Τουρκία, γιατί μόνο αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μπορεί να έχουμε ένα στέρεο θεμέλιο για να οικοδομηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία μεταξύ όλων των λαών της περιοχής.
Αιωνία η μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης