Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιωάννινα: Στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν πρόσφυγες - Κάποιοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα

Ιωάννινα: Στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν πρόσφυγες - Κάποιοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα
Έχουν στηθεί 420 σκηνές των 8 έως 10 ατόμων
(upd)Σειρά αντιδράσεων από τους 1167 πρόσφυγες καταγράφονται στο χώρο φιλοξενίας στο  παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων, όπου μεταφέρθηκαν νωρίτερα με 20 λεωφορεία από τον Πειραιά.
Μερίδα αυτών αρνείται να μπει στις σκηνές υποστηρίζοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, ενώ κάποιοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι έχουν τους συγγενείς και τις οικογένειές τους στην Αθήνα, τους οποίους δεν συνάντησαν το πρωί επειδή οδηγήθηκαν από τα πλοία στα λεωφορεία.
Πάντως, στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν ήδη μεταφερθεί αρκετοί πρόσφυγες, ενώ όπως εκτιμούν οι γιατροί που βρίσκονται στο χώρο, πολλά παιδιά είναι άρρωστα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Πρόσφυγες και μετανάστες από τον Πειραιά μεταφέρθηκαν με 20 λεωφορεία στα Ιωάννινα, στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά.
Στο χώρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο διάδρομο προσγείωσης του παλιού αεροδρομίου, έχουν στηθεί 420 σκηνές των 8 έως 10 ατόμων ενώ θα προστεθούν και άλλες εάν χρειαστεί.
Τα άτομα που έφτασαν το απόγευμα στον χώρο καταγράφονται από την αστυνομία, όπως βγαίνουν από τα λεωφορεία, διαδικασία που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

(Πρώτη ενημέρωση 18:32, Κυριακή 20 Μαρτίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης