Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενοχή Σμπώκου, Κάντα και Λεονταρίτη για το σύστημα «Ερμής» προτείνει η εισαγγελέας

Ενοχή Σμπώκου, Κάντα και Λεονταρίτη για το σύστημα «Ερμής» προτείνει η εισαγγελέας
Οι τρεις τους κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία σε βάρος της υπηρεσίας ενώ ο Αντ. Κάντας κατηγορείται και για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Την ενοχή των κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού «Ερμής», και συγκεκριμένα του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γ. Σμπώκου, και του αναπληρωτή του, Αντ. Κάντα, καθώς και το πρώην στελέχους της διεύθυνσης Ν. Λεονταρίτη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα.
Οι τρεις τους βαρύνονται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία σε βάρος της υπηρεσίας ενώ ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν εκείνος που τέλεσε την απιστία, ωστόσο δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του καθώς σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αδίκημα έχει παραγραφεί, η εισαγγελική λειτουργός είπε:
«Ο Τσοχατζόπουλος επιδόθηκε στην κατάρτιση ενός σχεδίου απιστίας, προκειμένου να ελαττώσει την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, τοποθετώντας σε καίριες θέσεις έμπιστους δικούς του ανθρώπους.
Οι Σμπώκος, Κάντας και Λεονταρίτης, μερίμνησαν προκειμένου η σύμβαση να γίνει για τη Siemens με επωφελείς διατάξεις, έτσι ώστε να ζημιωθεί η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.
Είναι υπεύθυνοι γιατί εισηγήθηκαν την υπογραφή μιας μη επωφελούς σύμβασης.
Η Siemens λειτουργούσε ως το αόρατο χέρι που κινούσε τα νήματα με ταχύτητες φωτός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης