Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ραγκούσης (δικηγόρος Ν. Ρωμανού): Δεν σταματά την απεργία πείνας ο Ρωμανός – Ζει μόνο με νερό

Ραγκούσης (δικηγόρος Ν. Ρωμανού): Δεν σταματά την απεργία πείνας ο Ρωμανός – Ζει μόνο με νερό
Ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη ανέφερε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης το ότι ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται στην 25η ημέρα της απεργίας πείνας που κάνει, λαμβάνει υγρή τροφή.
«Ζει μόνο με νερό, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχει λάβει οποιαδήποτε υγρή τροφή» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Ραγκούσης.
«Δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός ούτε θα βάλει. Δεν σταματά την απεργία ο Ρωμανός» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, εν όψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει από Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών κρατουμένων.
«Εάν το δούμε από την ουσία του είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο, με το οποίο λένε ότι σε χτίζουμε μέσα στη φυλακή, σου βάζουμε μια τηλεόραση για να σπουδάζεις και να μιλάς αργότερα με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να βγεις. Δεν είναι αυτή η έννοια του φρονηματισμού αυτή», είπε ο κ. Ραγκούσης.
«Κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη, διάλεξε μέσα από το σύστημα αυτό να συνυπάρξει, να δοκιμαστεί και πάλι» τόνισε ο δικηγόρος.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς τους γονείς του Νίκου Ρωμανού για να συναντηθούν, ο κ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν επιθυμούν οι γονείς αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον υπουργό. Αυτή τη στιγμή, έχουν έναν άνθρωπο που σβήνει, πεθαίνει. Κατά συνέπεια, οι συναντήσεις ή οι ρυθμίσεις αφήνουν τους γονείς αδιάφορους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης