Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυλόπουλος (ΑΠΘ) – Υπό κατάρρευση τα πανεπιστήμια – Δεν αντέχουν άλλους φοιτητές

tags :
Μυλόπουλος (ΑΠΘ) – Υπό κατάρρευση τα πανεπιστήμια – Δεν αντέχουν άλλους φοιτητές
Τα ΑΕΙ λειτουργούν με το 1/3 των πόρων τους και με μισό προσωπικό σε σχέση με πριν από το 2010
Την άποψη ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι υπό κατάρρευση και ότι δεν αντέχουν επιπλέον φοιτητές εξέφρασε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ.Μυλόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μυλόπουλος και αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργού Παιδείας, Αν. Λοβέρους για τη διεύρυνση των κοινωνικών κατηγοριών φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφής στα πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι «στα ΑΕΙ μπαίνουν σχεδόν διπλάσιοι των αντοχών, με το νέο σύστημα θα μπαίνουν τριπλάσιοι, αυτό δεν γίνεται».
«Στο ΑΠΘ κάθε χρόνο αναφέρουμε ότι ο μέγιστος αριθμός φοιτητών είναι 4.500, έρχονται 6.000 και καταλήγουμε με 8.500 φοιτητές μετά τις μετεγγραφές» υποστήριξε ο πρύτανης του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι τα ΑΕΙ λειτουργούν σήμερα με το 1/3 πόρων και μισό προσωπικό από πριν το 2010.
«Μιλάμε για κατάρρευση αν δεν χωρούν τα παιδιά στις αίθουσες και δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλά το επίπεδο των ΑΕΙ» τόνισε ο Γ. Μυλόπουλος, ο οποίος αντιπρότεινε φορολογικές απαλλαγές και οικονομικές ενισχύσεις ώστε να μην αδειάσουν τελείως και κλείσουν τα περιφερειακά ιδρύματα με το νέο σύστημα και να μην υπερφορτωθούν τα κεντρικά.
Με αφορμή το λουκέτο σε σχολές του ΕΜΠ, ο κ. Μυλόπουλος τάχθηκε μεν υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων, πρόσθεσε όμως ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι λειτουργούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας και ότι τους κατανοεί.
«Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι καταστροφικό, να επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι, να γίνει αξιολόγηση, και εάν αποδειχθεί ότι το προσωπικό είναι πλεονάζον, που δεν θα αποδειχθεί, τότε να προχωρήσουμε στη διαθεσιμότητα» υποστήριξε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης