Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαψεύδει το ΕΚΠΑ ότι οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι πληρώνονταν ενώ απεργούσαν

Διαψεύδει το ΕΚΠΑ ότι οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι πληρώνονταν ενώ απεργούσαν
Παρουσίασε, μάλιστα, εκκαθαριστικό σημείωμα εργαζόμενου - απεργού που καταδεικνύει του λόγου το αληθές
Σε διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι πληρώνονταν ενώ απεργούσαν, προχώρησε η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικό εκκαθαριστικό σημείωμα εργαζομένου - απεργού που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Σύμφωνα με την απεργιακή επιτροπή, ο μισθός Ιανουαρίου 2014 για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο-απεργό του ΕΚΠΑ είναι 22,94 ευρώ (11,48 ανά δεκαπενθήμερο), ενώ οι μισθοί των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην απεργία για τον ίδιο μήνα κυμαίνονται από 8 έως 30 ευρώ.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι είχε προβεί σε παρόμοιες διαψεύσεις πριν από λίγο καιρό για αντίστοιχα δημοσιεύματα, αποστέλλοντας δελτίο Τύπου που ενημέρωνε πως λόγω της υπαγωγής της μισθοδοσίας του ΕΚΠΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπου οι εντολές πληρωμής κατατίθενται ένα με δύο μήνες νωρίτερα, οι αποδοχές θα περικόπτονταν μετά τη λήξη της απεργίας, όπως κι έγινε.
Προσθέτει δε, πως αντίθετα με τις υποσχέσεις για σταδιακές περικοπές, τελικά περικόπηκε το σύνολο των αποδοχών που αφαιρούνται από τις ημέρες απεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης