Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται η κατάληψη στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ

Συνεχίζεται η κατάληψη στη  Φιλοσοφική του ΑΠΘ
Παρά την παρέμβαση για τερματισμό της από τον πρύτανη και μέλη της Συγκλήτου
Εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ από φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας, παρά τη σημερινή παρέμβαση για τον τερματισμό της από τον πρύτανη και μέλη της Συγκλήτου του ιδρύματος, τον κοσμήτορα και καθηγητές της σχολής.
Η κατάληψη σημειωτέον ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους φοιτητές, στόχος είναι να μπει φραγμός στην εξωτερική αξιολόγηση, που γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΑΔΙΠ) σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια, προκειμένου να μην υπάρξει -όπως υποστηρίζουν- υποβάθμιση των σπουδών.
Εν τω μεταξύ, με ομόφωνο ψήφισμά της χθες η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητούσε να σταματήσει άμεσα η κατάληψη και καλούσε όλους τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους να προσέλθουν σήμερα στο νέο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής, προκειμένου αυτή να επαναλειτουργήσει.
Το πρωί ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος ζήτησε από τους φοιτητές να λύσουν την κατάληψη ώστε να επαναλειτουργήσουν τα οκτώ τμήματα που υπάγονται στη σχολή, σημειώνοντας ότι «η αξιολόγηση συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών».
«Δυστυχώς, μια μικρή ομάδα κακά πληροφορημένων φοιτητών, ενός τμήματος της Φιλοσοφικής, εμποδίζει την είσοδο στη Σχολή και τη λειτουργία της», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι είναι αδιανόητο να εμποδίζεται η ακαδημαϊκή λειτουργία.
Διεμήνυσε ακόμη ότι «η αξιολόγηση της Φιλοσοφικής Σχολής συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί κανονικά, όπως άλλωστε στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται η αξιολόγηση και στις υπόλοιπες σχολές του ΑΠΘ».
Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των τμημάτων επισήμαναν τον κίνδυνο ακόμη και της απώλειας του εξαμήνου, λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, καθώς μαθήματα στα οποία δεν έχουν συμπληρωθεί οι ώρες διδασκαλίας μπορεί να θεωρηθούν μη διδακτέα και επομένως να μην εξεταστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης