Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έληξε η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – «Κόντρα» μεταξύ Δ.Σ. και απεργιακής επιτροπής

Έληξε η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – «Κόντρα» μεταξύ Δ.Σ. και απεργιακής επιτροπής
Τέλος στην απεργία έπειτα από 13 εβδομάδες
Τον τερματισμό της πολυήμερες απεργιακής κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε το Δ.Σ. των εργαζομένων.
Ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις τόσο της Πρυτανείας όσο και του υπουργείου Παιδείας, το Δ.Σ. των εργαζομένων αποφάσισε την λήψη της απεργίας και την έναρξη των πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.
Παρά την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας, το Δ.Σ. κάνει λόγο για έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης της απόφασης, καθώς δεν επιτεύχθηκε απαρτία.
Δεδομένων δε και των «παραπόνων συναδέλφων σχετικά με την συμπεριφορά της απεργιακής επιτροπής», ο σύλλογος αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του ότι η απεργία έχει λήξει και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την σχετική ευθύνη.
Το προεδρείο γνωστοποιεί επίσης ότι δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ΄ αυτή, ενώ «καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».
Σημειώνεται πως η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων κατέθεσε χθες, Τετάρτη, πρόταση μομφής εναντίον του Δ.Σ. του σωματείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης