Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Παιδείας: Προχωρά την παραπομπή του Πελεγρίνη παρά τις αντιρρήσεις της Συγκλήτου

Υπ. Παιδείας: Προχωρά την παραπομπή του Πελεγρίνη παρά τις αντιρρήσεις της Συγκλήτου
Στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του ΔΕΠ στα ΑΕΙ παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, παρά το ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου τάχθηκε κατά της παραπομπής του
Στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά το ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου τάχθηκε κατά της παραπομπής του, δηλώνοντας πάντως αναρμόδια εκ του νόμου να λάβει σχετική απόφαση.
Ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των ΑΕΙ, Σωτήρη Ρίζο, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Ο Πρόεδρος του ΣτΕ θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβουλίου.
Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης