Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γ. Μυλόπουλος (πρύτανης ΑΠΘ): Η τυχόν απομάκρυνση του Πελεγρίνη θα πυροδοτήσει εντάσεις

Γ. Μυλόπουλος (πρύτανης ΑΠΘ): Η τυχόν απομάκρυνση του Πελεγρίνη θα πυροδοτήσει εντάσεις
Ο πρύτανης του ΑΠΘ χαρακτηρίζει αβάσιμη την απόφαση του υπουργού Παιδείας για παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η τυχόν απομάκρυνση του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη, θα πυροδοτήσει εντάσεις και θα οδηγηθούμε σε χαοτικές καταστάσεις τόνισε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Γιάννης Μυλόπουλος.
Ο κ. Μυλόπουλος πρόσθεσε «ο πρύτανης είναι ο ηγέτης του Πανεπιστημίου και η Σύγκλητος οφείλει να τον στηρίξει ώστε να βγει πιο δυνατός από αυτήν την περιπέτεια και να διαπραγματευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους για την καλύτερη λειτουργία του ΕΚΠΑ», ενώ υπερασπίστηκε τη θέση που εξέφρασε και χθες η σύγκλητος του ΑΠΘ περί αβάσιμης απόφασης του υπουργού για παραπομπή του πρύτανη.
Για το ζήτητμα της διαθεσιμότητας, ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό έχει βλάψει πάρα πολύ τα πανεπιστήμια. Έγινε τυφλά και οριζόντια και αφήρεσε πολύ χρήσιμο προσωπικό. Τώρα προσπαθούμε σε συζήτηση με τον υπουργό να αποκαταστήσουμε κάποιες από τις βλάβες που έχει επιφέρει, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα οκτώ πανεπιστήμια».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα της αποχώρησης των υπαλλήλων».
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης