Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση της Probank αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 26 Ιουλίου – Ενδιαφέρον Αμερικανών και Κινέζων - Αν αποτύχει η προσπάθεια ίσως να καταλήξει στην Alpha

tags :
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου,  λήγει η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση της Probank αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 26 Ιουλίου – Ενδιαφέρον Αμερικανών και Κινέζων - Αν αποτύχει η προσπάθεια ίσως να καταλήξει στην Alpha
Σε δύο μέρες ή 48 ώρες  στις 19 Ιουλίου την Παρασκευή λήγει η προθεσμία – άτυπη παράταση - για την ανακεφαλαιοποίηση της Probank που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τελικώς στις 26 Ιουλίου δηλαδή την άλλη Παρασκευή.

Η Probank είναι η τελευταία τράπεζα που ολοκληρώνει την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της και παρά τις ασαφείς και συγκεχυμένες πληροφορίες αρμόδιες πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους.
Με βάση τελευταίες πληροφορίες δύο επενδυτικά σχήματα από funds ενδιαφέρονται να καλύψουν τα 222 εκατ που αποτελούν τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας.
Ωστόσο αν αποτύχει η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, τότε η Probank ίσως να καταλήξει στην Alpha bank.
Έχουν ενημερώσει την BNP Paribas και την UBS που είναι οι σύμβουλοι της Probank.
Το ένα fund είναι αμερικανικών συμφερόντων και το άλλο κινέζικο.
Τα δύο funds που δεν σχετίζονται μεταξύ τους φαίνεται ότι θα συμπλεύσουν όσον αφορά την Probank.
Δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και βρετανική τράπεζα εξειδικευμένη στο private banking.
Σε κάθε περίπτωση η Probank, αξίζει να παραμείνει ιδιωτική και ανεξάρτητη.
Παρασκηνιακώς ενδιαφέρον για την Probank είχαν δείξει 2 κινέζικα funds και 2 σχήματα που αποτελούνται από funds εκ των οποίων το ένα αμερικανικό.
Την Probank εξέτασαν πρόσφατα και εκπρόσωποι Κινεζικού fund.
Οι Κινέζοι ήθελαν να καλύψουν όλη την αμκ των 222 εκατ ευρώ αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να εξετάζεται από τις εποπτικές αρχές.
Παράλληλα υπάρχει και άλλο κινέζικο fund που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με 80-90 εκατ ευρώ.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την Probank αρχικά είχε επιδείξει  και ο Γιώργος Τανισκίδης καθώς εκπροσωπεί σχήμα που συμμετέχουν 3  funds τα οποία επίσης θέλουν να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου των 222 εκατ ευρώ, ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης