Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παρά τις διαρροές ο στόχος για την κάλυψη της αμκ της Εθνικής ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί – Η Κίνα των δισεκατομμυρίων θα επενδύσει….50 εκατ στην Εθνική - Στα 1 προς 2,7 μετοχές η αμκ με reverse split 10 προς 1

tags :
Παρά τις διαρροές ο στόχος για την κάλυψη της αμκ της Εθνικής ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί – Η Κίνα των δισεκατομμυρίων θα επενδύσει….50 εκατ στην Εθνική - Στα 1 προς 2,7 μετοχές η αμκ με reverse split 10 προς 1
(upd3)Παρά τις διαρροές ότι έχει καλυφθεί ο στόχος της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής δηλαδή τα 975 εκατ ή 10% της αμκ ή 1,17 δισ το 12% των 9,75 δισ η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη δίδεται μάχη καθώς πολλοί επενδυτές που αρχικώς είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν υπαναχωρούν.

Εσχάτως από κυβερνητικές πηγές αναφέρεται ότι η Εθνική τράπεζα θα λάβει βοήθεια από Κινεζικά funds επενδύοντας 50 εκατ ευρώ.
Δηλαδή οι Κινέζοι με τα δισεκατομμύρια θα επενδύσουν 50 εκατ ευρώ στην Εθνική τράπεζα.

Οι σχεδιασμοί της Εθνικής για την αμκ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 9,75 δις ευρώ με σχέση 1 προς 2,7 μετοχές θα υλοποιήσει η Εθνική τράπεζα με τιμή προ του reverse split 10 προς 1 μάλλον στα 0,39 ευρώ.
Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της τράπεζας για να οριστικοποιήσει τους όρους.
Με βάση πληροφορίες, ο στόχος είναι να καλυφθεί το 10% δηλαδή 975 εκατ χωρίς cocos και με βάση την ζήτηση θα φθάσει έως το 12% ή 1,14 δισ ευρώ αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ωστόσο όπως τονίστηκε ακόμη η Εθνική δεν έχει συγκεντρώσει τα κεφάλαια.
Η Εθνική θα δώσει την δυνατότητα στους μετόχους να καλύψουν χωρίς όρια τα αδιάθετα ανάλογα προφανώς με την ζήτηση.
Τα στελέχη του ομίλου δηλώνουν ότι πάνω από το 60 με 70% των μετόχων θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.
Επίσης για τα  ADRs θα υπάρξει ειδικός λογαριασμός που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου μέσω των δικαιωμάτων.
Η τράπεζα αναγνωρίζει την αρνητική καθαρή θέση την οποία προσδιορίζει σε -2,1 δις ευρώ αλλά θεωρεί ότι αυτή μπορεί να καλυφθεί πέραν των κεφαλαίων του ΤΧΣ και από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Κατά την Εθνική το -2,1 δις ευρώ μπορεί να φθάσει έως +1,2 δις ευρώ στο μέλλον μέσω της πώλησης θυγατρικών.
Για την Finansbank που χρηματιστηριακά αποτιμάται στα 4 δις ευρώ θεωρούν ότι η συνολική της αξία είναι στα 7,5 δις ευρώ.
Κατά τις εκτιμήσεις της Εθνικής τράπεζας η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής θα είναι στα 11 δις ευρώ που αυτό σημαίνει P/BV περίπου 1,4 το οποίο είναι κατά την άποψη μας υπερβολικό.
Δεν θα είναι υπερβολικό αν αρχίσει να πουλάει περιουσιακά στοιχεία αυξάνοντας τα κεφάλαια της κατά 1,5 έως 2,5 δις ευρώ.
Ήδη π.χ. προσεχώς θα βγάλει προς πώληση την θυγατρική στην Νότιο Αφρική και υπό συνθήκες μέρος της Finansbank αλλά και θυγατρικές στα Βαλκάνια πέραν από τις μη τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα που θα πωληθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης