Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κατά των πρόωρων εκλογών ο Φώτης Κουβέλης - Είναι η ώρα της απλής αναλογικής - Aπορρίπτει την πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλει ανασχηματισμό τον Ιούλιο

tags :
Κατά των πρόωρων εκλογών ο Φώτης Κουβέλης - Είναι η ώρα της απλής αναλογικής - Aπορρίπτει την πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλει ανασχηματισμό τον Ιούλιο
Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται ο Φώτης Κουβέλης, ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτει την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προβλέπει κάνει λόγο για ανασχηματισμό τον Ιούλιο.
Μιλώντας την Real News τόνισε πως "η παρατεταμένη συζήτηση για ανασχηματισμό και η σχετική φιλολογία δεν βοηθούν. Υποστηρίζω ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο και να εξαντλήσει την τετραετία. Δεν υπάρχει στοιχείο που να δικαιολογεί τις πρόωρες εκλογές".
"Είναι η ώρα της απλής αναλογικής. Οι πολιτικές συνθέσεις είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για τη χώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις", τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Αντιθέτως, όπως σημείωσε, πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αναγκών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η δημόσια διοίκηση.
"Η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πιστεύει ότι η όποια σύγκλιση θα πρέπει να επιδιωχθεί στη βάση της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού.. Είναι προφανές ότι δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις", τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Τέλος για το οικονομικά των κομμάτων ανέφερε ότι δεν είναι μόνο εσωτερική τους υπόθεση αλλά είναι υπόθεση και του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης