Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αμερικανικοί «ύμνοι» προς τον Α. Σαμαρά – «Επιδεξιότητα» και «αποφασιστικότητα» τα κύρια χαρίσματα του Έλληνα πρωθυπουργού – Ποιες οι κινήσεις - ματ που κατέστησαν την χώρα «βιώσιμη» - Η… «Ηράκλεια» πρόκληση και η αποτυχία Τσίπρα

tags :
Αμερικανικοί «ύμνοι» προς τον Α. Σαμαρά – «Επιδεξιότητα» και «αποφασιστικότητα» τα κύρια χαρίσματα του Έλληνα πρωθυπουργού – Ποιες οι κινήσεις  - ματ που κατέστησαν την χώρα «βιώσιμη» - Η… «Ηράκλεια» πρόκληση και η αποτυχία Τσίπρα
Το κυβερνητικό έργο του Αντώνη Σαμαρά «εξυμνεί» η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία πλέκει το.. εγκώμιο της κυβερνητικής δεινότητας του Έλληνα πρωθυπουργού.
Σε άρθρο της, υπό τον τίτλο «Πως ο Σαμαράς ανέκτησε τον ρυθμό του», η έγκριτη εφημερίδα σκιαγραφεί τις κινήσεις – ματ του πρωθυπουργού, οι οποίες συνέτειναν στην μερική σταθεροποίηση της χώρας, ένα σχεδόν χρόνο μετά την ανάληψη των ηνίων της χώρας.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει μειώσει το πολιτικό θερμόμετρο και έχει σταθεροποιήσει την οικονομία, χρησιμοποιώντας μία χαμηλών τόνων, αλλά αποτελεσματική διακυβέρνηση» προλογίζει η Wall Street Journal.
«Οι μακροπρόθεσμες πολιτικές της Ελλάδας έχουν ενισχυθεί. Οι μαζικές διαδηλώσεις και η βία αποτελούν πλέον παρελθόν» παρατηρεί η αμερικανική εφημερίδα.
Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση αντιμετώπισε μία Ηράκλεια πρόκληση: να πείσει τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυστηρές απαιτήσεις του προγράμματος διάσωσης, αποφεύγοντας παράλληλα, την χρεοκοπία».
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στο ανοδικό «momentum» του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα, το οποίο πλέον, κρίνεται ως επισφαλές.
«Η προοπτική διακυβέρνησης της χώρας και προώθησης ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σταδιακά ξεθωριάζει» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
«Ο Σαμαράς έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας, μέσω μίας αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει κάνει μία πραγματική πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο, στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στην μείωση των δημοσίων δαπανών» μεταδίδει η Wall Street Journal.
Πλέκοντας το εγκώμιο του Α. Σαμαρά, η αμερικανική εφημερίδα καταλήγει τονίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επιδείξει μία αναπάντεχη επιδεξιότητα και αποφασιστικότητα στην διακυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης