Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Standard & Poor's: Άκρως επικίνδυνη η άνοδος του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη - Μειωμένες ελαφρά οι δανειακές ανάγκες των ευρωπαϊκών κρατών το 2013 - Εκτιμώνται στα 1,268 τρις ευρώ

Standard & Poor's: Άκρως επικίνδυνη η άνοδος του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη - Μειωμένες ελαφρά οι δανειακές ανάγκες των ευρωπαϊκών κρατών το 2013 - Εκτιμώνται στα 1,268 τρις ευρώ
Ήπια μείωση των δανειακών αναγκών των ευρωπαϊκών κρατών προβλέπει για το τρέχον έτος, 2013, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, προειδοποιώντας ωστόσο, την ίδια ώρα, πως τα επίπεδα δημοσίου χρέους στην Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνονται, φλερτάροντας μάλιστα με τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Ειδικότερα, όπως διαμηνύει σε νέα έκθεσή του ο οίκος, για φέτος οι δανειακές ανάγκες των ευρωπαϊκών κρατών εκτιμώνται κοντά στα 1,268 τρις ευρώ.
Πρόκειται, όπως εξηγεί η S&P, για ένα ποσό μειωμένο κατά 1,4% περίπου ή κατά 17,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τις δανειακές ανάγκες των ευρωπαϊκών κρατών το περασμένο έτος, 2012.  
"Το 2013 θα είναι το πρώτο έτος από το 2007, οπότε και θα σημειωθεί μείωση - αν και ήπια - των δανειακών αναγκών των ευρωπαϊκών κρατών", εξηγούν οι αναλυτές της S&P.
Aλλά στη συνέχεια ο οίκος προειδοποιεί: Τα επίπεδα δημοσίου χρέους στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί δραματικά από το ξέσπασμα της κρίσης και έως σήμερα...
Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει από τις 16/4 το www.bankingnews.gr, η S&P συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Όπως ανέφερε ο οίκος σε νέα, ειδική έκθεσή του πριν από δύο 24ωρα, η Ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για τυχόν υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων των ευρωπαϊκών κρατών.
"Εκτιμούμε πως η πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωζώνης θα επιδεινώνεται διαρκώς μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης", τονίζουν οι αναλυτές της S&P, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας νέες υποβαθμίσεις των ευρωπαϊκών κρατών το προσεχές διάστημα.
Όπως σημειώνει ο οίκος μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των υποβαθμίσεων κρατών σε διεθνές επίπεδο μειώθηκε. Ωστόσο ο οίκος διαμηνύει πως οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν - παγκοσμίως - τη μεγαλύτερη πιθανότητα να υποβαθμιστούν τους αμέσως επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο οίκος, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σημειώθηκαν:
- 119 υποβαθμίσεις κρατών και εταιρειών σε διεθνές επίπεδο
- 73 αναβαθμίσεις κρατών και εταιρειών σε διεθνές επίπεδο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης