Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου για τη διαδικασία του haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών - Αποσύρθηκε η προσφυγή της Ι. Αρχιεπισκοπής

tags :
Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου για τη διαδικασία του  haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών - Αποσύρθηκε η προσφυγή της Ι. Αρχιεπισκοπής
Σήμερα θα καθοριστεί η διαδικασία για το haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με βάση τα προεδρικά διατάγματα που έχουν εκδοθεί θα ρυθμίσει τη διαδικασία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν δεν θα δώσει τη χρονική δυνατότητα για την υποβολή ενστάσεων.
Ωστόσο, περίπου 50 προσφυγές που άπτονται της εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup έχουν ήδη κατατεθεί τις προηγούμενες μέρες στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση.
Στο μεταξύ, αποσύρθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο η προσφυγή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για αναστολή της ισχύος, εκτέλεσης ή/και εφαρμογής της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Υπουργού Οικονομικών ως προς την πώληση εργασιών της Τράπεζας Κύπρου.
Σύμφωνα με την αρχική υπόθεση, η Τράπεζα Κύπρου ήταν δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εκδομένες μετοχές 1.795.141.547, ονομαστικής αξίας 0,50 έκαστη, οι οποίες ήταν εγγεγραμμένες και τύγχαναν διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου μέχρι την ημερομηνία των προσβαλλόμενων πράξεων ήταν ιδιοκτήτρια και κάτοχος 11.598.739 μετοχών έναντι συνολικού κόστους κτήσης 18.518.871,25 ευρώ. Η αξία των εν λόγω μετοχών κατά ή περί την ημερομηνία της προσβαλλόμενης πράξης, ήταν 2.319.747,80 (0,20 ανά μετοχή). Κατόπιν όμως νέου διατάγματος που εκδόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, την 29η Μαρτίου, οι υφιστάμενες συνήθεις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Δ’, τα υφιστάμενα αξιόγραφα μετατρέψιμα σε μετοχές μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Γ’ και τα υφιστάμενα χρεόγραφα μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Β’. Έτσι η προσφυγή αποσύρθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης