Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αttica Bank: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 199,4 εκατ. - Στα 0,30 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής - Εκδίδει μετατρέψιμο ομολογιακό έως 200 δισ.

tags :
Αttica Bank: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 199,4 εκατ. - Στα 0,30 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής - Εκδίδει μετατρέψιμο ομολογιακό έως 200 δισ.
Σε αύξηση μετοχικού μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την άντληση κεφαλαίων έως το ποσό των 199.406.822,10  ευρώ προχωρά η Attica Bank, με καταβολή μετρητών μέσω της έκδοσης 664.689.407 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €0,30 και προτεινόμενης τιμής διάθεσης € 0,30 ανά μετοχή, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, κατόχων κοινών  μετοχών σε αναλογία 19 νέες κοινές μετοχές για κάθε μία παλαιά κοινή μετοχή.
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της 5ης Φεβρουαρίου καλείται να εγκρίνει την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας έως 400 εκατ. ευρώ μέσω της καταβολής μετρητών και την έκδοση νέων κοινών μετοχών και μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το οποίο θα φέρει χαρακτηριστικά που θα το κατατάσσουν στα κεφάλαια πρώτης διαβάθμισης της Τράπεζας, ‘Tier I’.

Για την άντληση των €400 εκατ. προτείνεται η υλοποίηση:
-          Aύξησης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας από €0,35 σε €2,45 ανά μετοχή με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) με αναλογία 7 παλαιές μετοχές για κάθε μία νέα μετοχή, δηλαδή από 244.885.573 σε 34.983.653 μετοχές συνολικά.
-          Mείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά € 75.214.854,65 με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών από €2,45 σε €0,30, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ύψους € 75.214.854,65, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. H ως άνω μείωση δεν θα επηρεάσει το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας, ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της τιμής της κοινής μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
-            Αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με σκοπό την άντληση κεφαλαίων έως το ποσό των 199.406.822,10  ευρώ με καταβολή μετρητών μέσω της έκδοσης 664.689.407 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €0,30 και προτεινόμενης τιμής διάθεσης € 0,30 ανά μετοχή, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, κατόχων κοινών  μετοχών σε αναλογία 19 νέες κοινές μετοχές για κάθε μία παλαιά κοινή μετοχή.
-          Έκδοσης ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας, σύμφωνα με το άρθρο 3α του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 8 του Ν. 3156/2003, μέχρι του ποσού των € 200 εκατ., υποχρεωτικώς μετατρέψιμου μετά την πάροδο πενταετίας και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης όλων των παλαιών μετόχων υπέρ των μετόχων (υφιστάμενων ή /και νέων) της Τράπεζας που θα έχουν προηγουμένως συμμετάσχει στην παραπάνω αναφερόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης έκαστης ομολογίας είναι 1 ευρώ (ίση με την ονομαστική αξία εκάστης εκ των ομολογιών), ενώ κάθε ομολογία προτείνεται να παρέχει το δικαίωμα μετατροπής από 0,5 έως 3,3 κοινή/κοινές με δικαίωμα ψήφου μετοχή/μετοχές της Τράπεζας.
Οι προβλεπόμενες από τον Νόμο και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών ειδικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών και το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (ενότητα ‘Ανακοινώσεις’).
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Attica Bank, κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, «Με τη σημερινή της απόφαση η Διοίκηση της Τράπεζας δηλώνει την βούλησή της η Attica Bank να επιδιώξει με ίδια μέσα να διεκδικήσει την θέση που της αναλογεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Attica Bank αποτελεί κορυφαία και απόλυτη προτεραιότητα και βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του επιχειρηματικού της σχεδίου που την θέλει τα επόμενα χρόνια να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και να διεκδικεί τον σημαντικό ρόλο που της αναλογεί στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς όφελος της οικονομίας, των μετόχων της και της κοινωνίας. Έχοντας ως γνώμονα το όραμα για μια κεφαλαιακά ισχυρή Attica Bank, στόχος μας και επιθυμία μας είναι η συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μετόχων, παλαιών και νέων στην προτεινόμενη αύξηση».
Ενισχύοντας τα κεφάλαιά της, η Attica Bank, αφενός θωρακίζεται έναντι της τρέχουσας μακροοικονομικής συγκυρίας και αφετέρου τοποθετείται στρατηγικά στον τραπεζικό χάρτη, ως μια ισχυρή τράπεζα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και επαναλαμβάνεται στην σχετική έκθεση που συνοδεύει τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης