Διεθνή

Στα χνάρια Macron, προκαλεί και η Σουηδία: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Στα χνάρια Macron, προκαλεί και η Σουηδία: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η δήλωση του υπουργού έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συζητήσεων για την αποστολή ξένου στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία
Ο Σουηδός υπουργός Άμυνας Raul Jonson, δήλωσε ότι η Σουηδία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να στείλει το στρατιωτικό της προσωπικό στην Ουκρανία, αλλά είναι έτοιμη να εξετάσει το σενάριο, εάν μια τέτοια πρόταση συζητηθεί από άλλες χώρες.
Οι αναφορές δημοσιεύονται στον διαδικτυακό Breaking Defense, επικαλούμενο τα λόγια του υπουργού.
«Από όσο καταλαβαίνω, δεν υπήρξε συναίνεση για αυτό το θέμα [μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση του Παρισιού τον Φεβρουάριο].
Προς το παρόν δεν έχουμε συγκεκριμένη πρόταση ως προς αυτό το ζήτημα. Εάν εμφανιστεί, θα το εξετάσουμε», είπε ο Jonson.
Η δήλωση του υπουργού έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συζητήσεων για την αποστολή ξένου στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.
Η συνάντηση στο Παρίσι που ανέφερε ο Jonson συγκέντρωσε εκπροσώπους από διάφορες χώρες για να συζητήσουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά δεν επιτεύχθηκε συναίνεση για το θέμα της αποστολής στρατιωτικού προσωπικού.
Η Σουηδία, όπως και πολλές άλλες δυτικές χώρες, παρέχει σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, παρέχοντας εξοπλισμό, εκπαίδευση και οικονομική υποστήριξη.
Ωστόσο, το ζήτημα της απευθείας αποστολής Σουηδών στρατιωτών παραμένει ανοιχτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης