Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σε υψηλά επίπεδα η επενδυτική ψυχολογία – Στο επίκεντρο τράπεζες, Τιτάν και Jumbo

Χρηματιστήριο: Σε υψηλά επίπεδα η επενδυτική ψυχολογία – Στο επίκεντρο τράπεζες, Τιτάν και Jumbo
Μετά τα νέα υψηλά 13 ετών ο Γ.Δ. βρίσκεται κοντά στο στόχο των 1.500 μονάδων που είχαν δώσει οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Το χθεσινό υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, εκτιμάται από αναλυτές πως μπορεί να έχει συνέχεια σήμερα.
Τα στοιχεία για το spread μεταξύ των νέων δανείων και νέων καταθέσεων δείχνουν πως διευρύνεται η διαφορά, υποστηρίζοντας τα τραπεζικά κέρδη.
Υπενθυμίζεται πως χθες η αγορά κατέγραψε νέο υψηλό 13 ετών πλησιάζοντας το στόχο των 1.500 μονάδων που είχαν δώσει οι αναλυτές στη δημοσκόπηση του ΒΝ, η οποία δημοσιεύτηκε στο τέλος του 2023.
Σε νέα πολυετή υψηλά βρέθηκε η Εθνική Τράπεζα και σε ιστορικά υψηλά η Cenergy, η Τιτάν και η Jumbo.
Η μετοχή της Τιτάν θα είναι σήμερα στο επίκεντρο μετά τα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που δημοσίευσε για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Jumbo μετά το μικρό placement 2 εκατ. μετοχών ή 1,5% του συνόλου που έγινε χθες από τον μεγαλομέτοχο της εισηγμένης. Η τιμή διάθεσης ήταν τα 27,2 ευρώ, δηλαδή discount 9,3%.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα για να αναπροσαρμόσουν τη βραχυπρόθεσμη στάση τους ως προς τον κίνδυνο.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί αλλά με ηπιότερο τόνο σήμερα.

Beta
Μία ακόμη θετική συνεδρίαση αναμένεται σήμερα βοηθούμενη από το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο.

Κύκλος
Με άγριες διαθέσεις επέστρεψαν οι επενδυτές από τις Πασχαλινές αργίες. Ο Γ.∆. άνοιξε με ανοδικό χάσμα στις 1460 μονάδες και με ένα εντυπωσιακό άλμα υπερπήδησε την τοπική κορυφή των 1462 μονάδων, καταγράφοντας νέο ρεκόρ 13 ετών. Μετατρέπονται πλέον στις πλησιέστερες στηρίξεις με την περιοχή των 1480 μονάδων να αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Δεπόλας
Ο ΓΔΧΑ ακολούθησε χθες την άνοδο των προηγούμενων ημερών στην Ευρώπη, ενώ οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες κινήθηκαν περισσότερο σταθεροποιητικά, κρατώντας επαφή με τα καταγεγραμμένα υψηλά τους. Στο εσωτερικό, ο Τιτάν ανακοίνωσε το Α΄τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων κατά 6,1% (ετήσια βάση) και αύξηση EBITDA κατά 2,5% στα 110 εκ ευρώ. Η απώλεια λειτουργικής κερδοφορίας από ΗΠΑ (προγραμματισμένη συντήρηση), Ελλάδα & Δ. Ευρώπη καλύφθηκε από την ΝΑ Ευρώπη, αλλά η τελική γραμμή ευνοήθηκε από χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος οδηγώντας σε υψηλότερο ΕΑΤΑΜ κατά 18% (ετήσια βάση) στα 52,4 εκ ευρώ. Τόσο εντός όσο και εκτός αναμένουμε να συνεχιστούν οι αυξημένες διακυμάνσεις το επόμενο διάστημα. H σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι συνεδριάζει και η τράπεζα της Αγγλίας με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι τα επιτόκια θα μείνουν στα ίδια επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης