Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πάρτι στα βαριά χαρτιά – Σε νέα υψηλά η αγορά με αυξημένες συναλλαγές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πάρτι στα βαριά χαρτιά – Σε νέα υψηλά η αγορά με αυξημένες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η βελτίωση του κλίματος στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τις αργίες που είχαμε εμείς και δεν είχαν οι αγορές του εξωτερικού, έφεραν σήμερα μία δυνατή ανοδική κίνηση. Νέα υψηλά 13 και πλέον ετών έγραψε ο Γ.Δ. και κοιτάζει τις 1.500 μονάδες που ήταν και ο στόχος των αναλυτών στη δημοσκόπηση που είχε κάνει η στήλη στο τέλος του 2023. Στις 1.473,53 μονάδες σήμερα ο Γ.Δ. με άνοδο 1,47% και με υψηλό τζίρο 210,6 εκατ. ευρώ. Νέα ιστορικά υψηλά για Jumbo, Cenergy, Τιτάν, Λάμψα και Optima Bank μεταξύ άλλων. Νέα πολυετή υψηλά για Εθνική Τράπεζα η οποία είχε θεαματική πορεία.

CENERGY: Βρέθηκε χθες, αλλά και σήμερα το πρωί, στο χρηματιστήριο του Euronext, όταν το δικό μας ήταν κλειστό, να γράφει τιμή πάνω από 9 ευρώ. Λίγο μετά έγραφε χαμηλό στα 8,27 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 8,35 ευρώ και στο +4,37%.

ΤΙΤΑΝ: Νέα ιστορικά υψηλά. Η μετοχή έχει πιάσει πλέον το στόχο που είχε θέσει η στήλη. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, δεν ξεχνιόμαστε. Ωστόσο, το momentum της μετοχής είναι ισχυρό. Για να δούμε και το πρώτο τρίμηνο πως πήγε… Στα 30,10 ευρώ και στο +2,73%.

JUMBO: Νέα ιστορικά υψηλά και από αυτόν τον τίτλο. Επίσης έχει πιάσει το στόχο που είχαμε βάλει, ενώ αν μετρήσουμε και τα μερίσματα τον έχει ξεπεράσει προ πολλού. Στα30 ευρώ και στο +1,76%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η κορυφαία όλων! Απίστευτη πορεία. Ποιος δεν είναι ικανοποιημένος από τη δική της πορεία; Στα 8,14 ευρώ και στο +4,23%.

COCA COLA: By the book η κίνηση της μετοχής. Στο +2,01% και στα 31,42 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Από τις μικρές η συγκεκριμένη ξεχώρισε. Ενισχύθηκε 7,71% και έκλεισε στα 8,94 ευρώ.

PERFORMANCE: Ακάθεκτη! Νέα ιστορικά υψηλά. Μπορεί να άργησε σε σύγκριση με άλλες του κλάδου και να εκνεύρισε αρκετούς, αλλά βρήκε το δρόμο της. Και μάλλον έχει ακόμα δρόμο, αν δούμε τις συγκριτικές αποτιμήσεις. Στα 6,6 ευρώ και στο +4,27%.

CAIRO MEZZ: Τρίτο συνεχόμενο limit up και μάλιστα το ανεκτέλεστο παραμένει μεγάλο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Υπάρχει πίεση στη μετοχή, καθώς τα αποτελέσματα ήταν έντονα αρνητικά και υπάρχει πίεση λόγω των δανείων. Για τις μεγάλες ζημιές η στήλη είχε ενημερώσει εγκαίρως. Νομίζουμε πως η πίεση είναι δικαιολογημένη. Στα 0,42 ευρώ και στο -2,21%.

ΑS COMPANY: Διαθέτει πλέον αρκετά ακίνητα στην Κρήτη προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέλλον τουριστικά. Παράλληλα διαθέτει σημαντική ρευστότητα αλλά και καλή επιχειρηματική δραστηριότητα. Στο ταμπλό όμως η αδιαφορία των επενδυτών και όχι μόνο είναι χαρακτηριστική.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Εδώ και μερικά χρόνια κάνει μία συσσώρευση μεταξύ 0,90 ευρώ και 1,30 ευρώ. Σήμερα με μικρό όγκο κινήθηκε κάτω από το 1 ευρώ, άρα πλησιάζει το κάτω εύρος της συσσώρευσης. Όσοι παίζουν τεχνικά κάποιες μετοχές θα μπορούσαν να δουν και τη συγκεκριμένη. Χαμηλό έγραψε στα 0,9540 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 0,99 ευρώ και στο -2,94%.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Εκνευρίζει η πορεία της ΕΚΤΕΡ στο ταμπλό καθώς συγκρίνεται άμεσα με την πορεία της Δομικής Κρήτης. Στα δημοσιευμένα μεγέθη δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Και όμως η ΕΚΤΕΡ υστερεί έναντι της Δομικής. Στα 50 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της ΕΚΤΕΡ στα 76 εκατ. ευρώ της Δομικής. Βγήκε πίεση πάλι στην Εκτέρ αλλά κατάφερε στις τελικές δημοπρασίες να κλείσει αμετάβλητη στα 4,4750 ευρώ, ενώ η Δομική στα 4,78 ευρώ με άνοδο 2,14%.

REAL CONS.: Γρήγορη επάνοδος προς τα υψηλά της και απέχει πλέον ελάχιστα. Στα 4,20 ευρώ και στο +5,79%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης