Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Φεβρουάριο για το πετρέλαιο

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Φεβρουάριο για το πετρέλαιο
Η Hamas μελετά πρόταση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Φεβρουάριο, οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των ενδείξεων εξασθένησης των γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή και των αγορών καυσίμων, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η τιμή αναφοράς Brent διαπραγματεύεται κάτω από τα 84 δολάρια το βαρέλι με εβδομαδιαία απώλεια άνω του 6%, ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 79 δολάρια.
Η Hamas μελετά πρόταση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ και σχεδιάζει να στείλει αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα έδειξαν νέα υποχώρηση της τεκμαρτής ζήτησης βενζίνης εν όψει της  καθοριστικής καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.
Oι εν λόγω παράγοντες έχουν επιτείνει την  υποχώρηση των τιμών στην αγορά πετρελαίου.
Οι δείκτες της καμπύλης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν αποδυναμωθεί, υποδεικνύοντας ότι οι προμήθειες είναι λιγότερο περιορισμένες, οι αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης φαίνεται να έχουν εξαλείψει το ασφάλιστρο κινδύνου πολέμου που δημιουργήθηκε από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ έχουν «σπάσει»  και οι βασικοί τεχνικοί δείκτες που θα μπορούσαν να ωθήσουν σε περαιτέρω πωλήσεις.

oil.jpg

Πτώση 10% από τα υψηλά

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές έχουν υποχωρήσει περίπου 10% από το υψηλό πέντε μηνών στα μέσα Απριλίου, καθώς οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ παρέμειναν περιορισμένες και η Ουάσινγκτον πίεσε για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για τη ζήτηση από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, λόγω αδυναμίας σε ορισμένες αγορές καυσίμων καθώς και αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
«Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού μπορεί να ήταν η  σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, αλλά η τύχη τους είναι, τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες, άρρηκτα συνδεδεμένη με το κλίμα που επικρατεί στα μακροοικονομικά και κυρίως με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε ο John Evans, αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας PVM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης