Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Σύσταση buy για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς - Περιθώριο ανόδου ως +40%, στα 5,2 ευρώ η τιμή - στόχος

Jefferies: Σύσταση buy για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς - Περιθώριο ανόδου ως +40%, στα 5,2 ευρώ η τιμή - στόχος
Τι αναφέρει σε έκθεσή της για την τράπεζα...
Σύσταση «buy» δίνει για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Jefferies, ορίζοντας την τιμή-στόχο 12μήνου στα 5,2 ευρώ (+40% από τα τρέχοντα επίπεδα).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, η Τράπεζα Πειραιώς είχε ένα σταθερό πρώτο τρίμηνο.
Το κόστος των καταθέσεων δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα χάρη στο beta, που είχε ως αποτέλεσμα ελαφρά αναβάθμιση των καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ) μέχρι τώρα το 2024.
Επίσης, και τα άλλα θεμελιώδη στοιχεία θα προχωρήσουν σύμφωνα με το guidance που παρουσιάστηκε κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του 2023.

Παρατηρήσεις

Περαιτέρω ο επενδυτικός οίκος προβαίνει σε επιμέρους παρατηρήσεις σε σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως σημειώνει, ο δείκτης NII (-1%) θα παρουσιάσει ελαφρά πτώση το τρέχον τρίμηνο.
Τα έσοδα από τόκους θα βελτιωθούν λόγω των υψηλότερων δανειακών υπολοίπων και του χαρτοφυλακίου των ομολόγων, ωστόσο θα αντισταθμιστούν από τα υψηλότερα έξοδα τόκων.
Από την άλλη, οι προμήθειες επιπεδώνονται…
Οι αμοιβές πελατών θα παραμείνουν ανθεκτικές κατά τη διάρκεια του τριμήνου και σχετικά επιπεδωμένες σε τριμηνιαία βάση (q/q).
Οι προμήθειες για επενδύσεις θα είναι σταθερές, με τα δεδομένα του συστήματος να δείχνουν αυξανόμενο AUM και θετικές καθαρές ροές για την ΑΕΔΑΚ της Πειραιώς.
Σε ό,τι αφορά τα κόστη, τα υποκείμενα έξοδα θα είναι σταθερά q/q στα 197 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2024 (έναντι 196 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2023).
Όσον αφορά τα one off κόστη, αναμένεται μια μικρή χρέωση για το VES το α’ τρίμηνο του 2024 ύψους 3 εκατ. ευρώ (ενσωματωμένη στο α’ τρίμηνο του 2023) ενώ αναμένεται το εν λόγω ποσό να φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ το 2024.
Σε σχέση με τα NPEs, η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων παραμένει σταθερή: αναμένεται να παραμείνουν σε παρόμοιο επίπεδο με το δ' τρίμηνο του 2023 στα 25 εκατ. ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη σημαντικές αλλαγές στο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Όσον αφορά τα on off, αναμένουμε επιβάρυνση από την πρόσφατη συναλλαγή Solar NPE ύψους 20 εκατ. ευρώ.
Tέλος, σε σχέση με τα κεφάλαια, η Jefferies αναμένει CET1 13,8% (αύξηση 60 μονάδες βάσης διαδοχικά) χάρη στα χαμηλότερα RWA (εποχικά χαμηλότερα α' τρίμηνο) και την οργανική παραγωγή κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης