Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έβγαλε αντίδραση, παρέμεινε η επιφυλακτικότητα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έβγαλε αντίδραση, παρέμεινε η επιφυλακτικότητα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετοχές που πιέστηκαν στις ημέρες της πτώσης, είχαν καλύτερη πορεία σήμερα. Δυνατή άνοδο από Coca Cola, Autohellas, ενώ καλά πήγαν Aegean, Motor Oil, Μυτιληναίος κ.α. Εξαιρετικός ο ΑΔΜΗΕ και είδαμε και αντίδραση από κάποια μικρά χαρτιά. Στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η αντίδραση του Ισραήλ θα είναι αυτή που θα κρίνει την πορεία των αγορών. Οι τιμές έχουν διορθώσει, αρκετές μετοχές έχουν γίνει πιο ελκυστικές, αλλά ο γεωπολιτικός κίνδυνος είναι ακόμη αυξημένος. Μετά από 4 πτωτικές ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 0,60%, ενώ στο δικό μας το κλείσιμο οι αγορές του εξωτερικού έδειχναν μία αστάθεια.

ΑΔΜΗΕ: Η μετοχή θα φιγουράρει στη λίστα με αυτές που θα έχουν μονοψήφιο p/e. Αυτή η μετοχή που είχε δείξει από καιρό τι θα συμβεί στο σύνολο της χρήσης, την τιμωρούσαν με ένα διαρκή και ανελέητο χώσιμο. Στα 2,1950 ευρώ και στο +5,02% με όγκο πάνω από 682 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν ενθουσίασαν σήμερα και φάνηκε στο κλείσιμο. Η Εθνική και η Eurobank με μικρές απώλειες και με μικρή άνοδο η Πειραιώς. Η Alpha Bank ενισχύθηκε 1,15%. Τουλάχιστον ο τραπεζικός δείκτης μετά από 5 πτωτικές έκλεισε με μικρή άνοδο.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Έβγαλε αντίδραση μετά το πέρασμα κάτω από την τιμή εισαγωγής. Στα 8,2280 ευρώ και στο +0,76% με όγκο 152 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Συνέβαλε αρκετά στη σημερινή αντίδραση καθώς ενισχύθηκε 2,04%.

QUEST: Δυνατή κίνηση αφού βέβαια είχε προηγηθεί μία ελεύθερη πτώση. Στα 5,17 ευρώ και στο +2,99%.

ΕΚΤΕΡ: Δυνατή κίνηση στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και έγραψε υψηλό στα 4 ευρώ. Έκλεισε όμως με μικρότερη άνοδο 2,23% και στα 3,9050 ευρώ. Δεν απομένουν και πολλές μέρες μέχρι να μάθουμε τα κέρδη που θα βγάλει. Για να δούμε θα είναι 8 εκατ. ευρώ που περιμένουμε; Θα μπορούσε βέβαια η διοίκηση να ήταν λίγο πιο φιλική προς τους μετόχους της και να είχε βγάλει ήδη ή έστω να είχε δημοσιεύσει ένα οικονομικό ημερολόγιο.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Επηρεάστηκε από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε, τα οποία δεν ήταν καλά. Βέβαια όλος ο ευρύτερος κλάδος έχει επηρεαστεί και τα κέρδη του 2022 δύσκολα επαναλαμβάνονταν. Είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες και μάλλον η απογοήτευση κάποιων επενδυτών επηρέασε τη μετοχή. Εμείς στεκόμαστε περισσότερο στις ταμειακές ροές και θα θέλαμε απομόχλευση, αλλά μάλλον θα δούμε, λόγω περαιτέρω επενδύσεων, αύξηση της μόχλευσης. Στα 2,66 ευρώ και στο -7,32%.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Άλλοι δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2023 και η συγκεκριμένη μας ενημέρωσε και για τις πωλήσεις πρώτου τριμήνου, οι οποίες μειώθηκαν 7,2% και στα 14,2 εκατ. ευρώ. Βέβαια έχει δώσει εκτίμηση για τζίρο 70 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης η διοίκηση.

INTRALOT: Καλή και η δική της αντίδραση και ενισχύθηκε 3,16% με υψηλό όγκο.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Αντίδραση και από τη συγκεκριμένη μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών. Στα 1,38 ευρώ και στο +6,15%.

CAIRO MEZZ: Συνεχίζει υψηλότερα και σήμερα ενισχύθηκε 5,65%.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Τα καλά αποτελέσματα αφύπνισαν τη μετοχή και βελτίωσαν τις συναλλαγές. 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Δεν εγκρίθηκε ούτε αυτήν την εβδομάδα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αν και παρουσιάστηκε από τον κ.Κοντόπουλο. Τι σημαίνει αυτό; Μήπως έχει θέματα που απαιτούν λύση και η Ε.Κ. δε συμφωνεί; Ούτε βέβαια το θέμα των προστίμων στην ΕΧΑΕ ήταν στην ατζέντα.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης