Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δοκιμάζει υψηλότερα μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δοκιμάζει υψηλότερα μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά και ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και η δική μας αγορά ακολουθεί μετά από 4 συνεδριάσεις πτώσης. Μένει να δούμε αν αφήνουμε πίσω τα χειρότερα ή θα έχουμε πάλι μεταβλητότητα. Η ειδησεογραφία θα το κρίνει. Έχουμε αρκετά αποτελέσματα και θα ασχοληθούμε με αυτά, γιατί στο τέλος τα θεμελιώδη θα επικρατήσουν και πάλι. Καλό ξεκίνημα για ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Intralot, ΚΛΜ, Cenergy, Q&R και Intracom. Πιέζεται η Βιοκαρπέτ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η προσδοκία της επιστροφής κεφαλαίου δίνει και πάλι άνοδο στη μετοχή. Το ερώτημα είναι πόσα θα δώσει. Προσπαθούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Στα 2,55 ευρώ και στο +2,20%.

ΑΔΜΗΕ: Εντυπωσιακά τα νούμερα και καλύτερα λίγο των εκτιμήσεων που είχε κάνει η στήλη, με βάση το εννεάμηνο του 2023 και το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Στα 58,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 102% με την αποτίμηση να είναι κάτω από τα 490 εκατ. ευρώ. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ήταν καλύτερο από αυτό του 2022 που από τότε είχε περάσει η βελτίωση στο WACC. Στα 2,1450 ευρώ και στο +2,63%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Δε μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Αν και περιμέναμε την υποχώρηση όπως βλέπουμε σε όλο τον ευρύτερο κλάδο, από τη συγκεκριμένη θέλουμε και μία απομόχλευση. Τα τελευταία χρόνια έχει κάψει κεφάλαιο και έχει σηκώσει δανεισμό. Έκανε μεγάλες επενδύσεις που έφαγαν όλες τις ταμειακές ροές και φυσικά συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Η τελική γραμμή δείχνει κέρδη αλλά μεγάλο μέρος αυτών είναι λόγω αποζημίωσης που έλαβε. Δεν θεωρούμε ότι αδικείται στο ταμπλό. Στα 2,84 ευρώ και στο -1,05%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Έχουμε ξαναγράψει πως κάποιες εταιρείες βγάζουν υπερκέρδη λόγω ανατιμήσεων. Η συγκεκριμένη είναι μία εξ αυτών, αν και προχώρησε σε κάποιες μειώσεις τιμών και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Μεγάλες επενδύσεις (13 εκατ. ευρώ) το 2023 και θα αυξηθούν στα 21-25 εκατ. ευρώ φέτος. Μεγαλώνει η εταιρεία και μάλιστα σημαντικά. Πριν λίγα χρόνια είχε και μικρή αποτίμηση και μικρή διασπορά. Σήμερα έχει στα 373 εκατ. ευρώ αποτίμηση. Φαντάζεστε να ίσχυε τότε ο κανονισμός του κ.Κοντόπουλου για τη διασπορά;

Μετρημένες οι αμοιβές στελεχών και το stock option παρά την εκρηκτική κερδοφορία 32,2 εκατ. ευρώ το 2023 από 3,17 εκατ. ευρώ το 2022. Όλα αυτά με αρνητικό καθαρό δανεισμό, αφού οι λειτουργικές ταμειακές ροές εκτινάχθηκαν στα 49 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 373 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να απέχει λίγο από τα ιστορικά υψηλά της και παρόλα αυτά να δείχνει φθηνή. Το μέρισμα αυξημένο στα 0,35 ευρώ αλλά μάλλον χαμηλό μπροστά στα κέρδη και τη συνολική διάρθρωση του ισολογισμού. Ίσως ακούσουμε και εδώ μουρμούρες στην τηλεδιάσκεψη. Αμετάβλητη η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Βελτιωμένη η κερδοφορία και εστιάζουμε στα επενδυτικά ακίνητα τα οποία σύμφωνα με τον ισολογισμός έχουν αξία 11,3 εκατ. ευρώ αλλά αποφέρουν έσοδα μόλις 202 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση όμως των 5,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα κέρδη των 516 χιλ. ευρώ δείχνει ότι η μετοχή είναι φθηνή, ειδικά αν υπολογίσουμε και τα ακίνητα. Κάνει κάποιες κινήσεις η διοίκηση για βελτίωση μεγεθών και στο πλαίσιο αυτό έχει υπογράψει συνεργασία με την Ιταλική FURLA για χονδρική και λιανική σε Ελλάδα και Κύπρου (παράγει τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ).

ΕΚΤΕΡ: Το «λαγωνικό» που συνέχεια σκαλίζει και μας ενημερώνει, θεωρεί σίγουρο ότι η εταιρεία στο τέλος του 2024 θα έχει ανεκτέλεστο πάνω από 300 εκατ. ευρώ, από κάτι παραπάνω από 110 εκατ. ευρώ που έχει σήμερα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί οι πληροφορίες που μας δίνει κατά καιρούς. Με άνοδο 1,57% στο ξεκίνημα και στα 3,88 ευρώ.

INTRALOT: Μετά την καλή διόρθωση βλέπουμε διάθεση για λίγο υψηλότερα. Βοηθούν και οι καθημερινές αγορές που κάνει η Intracom.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης