Πολιτική

Κασσελάκης: Θέλουμε κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα των Τεμπών

Κασσελάκης: Θέλουμε κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα των Τεμπών
Ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε την Ν. Κεραμέως «να κάνει το αυτονόητο, καθώς πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους, να συναντήσει τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αν όχι, να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στους βουλευτές μας, οι οποίοι θα προχωρήσουν με την κατάλληλη επίκαιρη ερώτηση»
«Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αρχικά ανέφερε ότι «αύριο έχουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ την οποία τη στηρίζουμε και την επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών» και πρόσθεσε πως «ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το μεγάλο αυτό έγκλημα και να αμελήσουμε τις ευθύνες που έχει ο πολιτικός κόσμος απέναντι στην απονομή της Δικαιοσύνης, που είναι αναγκαία για τις ψυχές που χάθηκαν και όλες τις ψυχές που τραυματίστηκαν».
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν πολλά αιτήματα και απολύτως δίκαια», «πρώτα απ' όλα έχουν ένα αυτονόητο αίτημα να συναντηθούν με την αρμόδια υπουργό, την κα Κεραμέως», αλλά «η κα Κεραμέως πολύ απλά αρνείται να τους συναντήσει». Μάλιστα, ο ίδιος παρότρυνε την υπουργό «να κάνει το αυτονόητο, καθώς πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους, να συναντήσει τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αν όχι, να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στους βουλευτές μας, οι οποίοι θα προχωρήσουν με την κατάλληλη επίκαιρη ερώτηση».
Υπογράμμισε ακόμη πως «το ΣΕΠΕ πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά του. Τα ατυχήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση είναι πολλά, είναι απαράδεκτα και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΣΕΠΕ, ώστε να μπορούν να μειωθούν».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη και πρέπει να καταργηθούν οι αναπτυξιακοί οργανισμοί, οι οποίοι είναι το επίκεντρο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σπατάλης στη χώρα μας».
Σύμμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχει μια πολύ μεγάλη υποστελέχωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, κοντά στο 40%» και «πρέπει να προχωρήσουμε σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας και επίσης πρέπει να υπάρχει μία ενιαία ρύθμιση για τα βαρέα και ανθυγιεινά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες μεταξύ ιδιωτικού τομέα και Δημοσίου».
«Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον 13ο μισθό και 14ο μισθό, που πρέπει να επανέλθει άμεσα» πρόσθεσε.
Σημείωσε δε, πως το Δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη αποδοτικά και ότι «είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, έτσι ώστε τα αιτήματα τους να μπορούν να εισακουστούν».
kass_6.JPG

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο  πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν.Τράκας, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση».
Όπως ανέφερε, «ο πρόεδρος κατάλαβε τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχουμε, τα εργατικά ατυχήματα, το πολύ λίγο προσωπικό που έχουμε, τις υποχρεωτικές εφέσεις που ζητήσαμε να καταργηθούν από τον κ. Βορίδη, τις αναπτυξιακές εταιρείες που έχει γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στην Αυτοδιοίκηση και είναι ό,τι πιο μαύρο υπάρχει».
Ακόμη, ο κ. Τράκας ζήτησε τη στήριξη της ΚΟ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγονατς πως «το αποδέχτηκε, ζητήσαμε να γίνει ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, όπως εκφράσαμε και τη δυσαρέσκειά μας ότι η κα υπουργός από τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκησ., ενώ υπάρχουν εκατοντάδες προβλήματα, δεν μας έχει κάνει την τιμή να της πούμε για τα προβλήματα μας», «όπως επίσης συμφωνήσαμε ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός για όλους τους εργαζόμενους είναι πολύ σημαντικό, μια και η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών όλο αυτό το διάστημα έχει φτάσει σε άσχημη κατάσταση τους πολίτες και εμάς τους ίδιους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης