Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Διατηρείται το καλό κλίμα – Κοιτάζει υψηλότερα με επιλεγμένες μετοχές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Διατηρείται το καλό κλίμα – Κοιτάζει υψηλότερα με επιλεγμένες μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά ακολουθεί στα πρώτα λεπτά μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων. Το κλίμα παραμένει καλό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Έχουμε πολλά θέματα αυτήν την εβδομάδα που θα διαμορφώσουν την πορεία μας. Quest, Alpha Bank, Πειραιώς και διυλιστήρια ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά.

MSCI: Σήμερα το βράδυ η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών. Στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται σήμερα 10 μετοχές (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil και οι 4 συστημικές). Δεν περιμένει κάποια είσοδο η αγορά, ενώ σημειώνουμε πως ενώ ο FTSE Russell πήρε θέση και έβαλε το ΔΑΑ με διαδικασία γρήγορης εισόδου στους δείκτες του, ο MSCI δεν έχει κάνει κάποια κίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Την Τετάρτη δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2023 η Coca Cola και η Τράπεζα Πειραιώς. Η Πειραιώς έχει περισσότερο ενδιαφέρον γιατί έχει και το placement μπροστά της αλλά και θα δώσει η διοίκηση την πρότασή της για το μέρισμα χρήσης. Θα είναι το πρώτο μέρισμα που θα ανακοινωθεί από τράπεζα μετά από πολλά χρόνια. Οι πληροφορίες λένε πως τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, τις οποίες δημοσιεύει η Piraeus Securities, τα κέρδη ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο (προσαρμοσμένα) θα φτάσουν τα 0,21 ευρώ και για το σύνολο του έτους τα 0,76 ευρώ αρκετά υψηλότερα από την εκτίμηση της διοίκησης που είναι πάνω από 0,65 ευρώ. Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων αναμένεται να φτάσει το 16% στο σύνολο της χρήσης από 14% που έχει δώσει κατεύθυνση η διοίκηση. Στα 3,8820 ευρώ στο άνοιγμα και στο +1,25%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Να κάνουμε μία διευκρίνιση. Από σήμερα είναι στο Γενικό Δείκτη. Από το αυριανό κλείσιμο εισέρχεται στον FTSE All World και όχι στον FTSE 25. Άρα στο αυριανό κλείσιμο θα έχουμε κινήσεις rebalancing. Επίσης από σήμερα η μετοχή έχει όριο διαπραγμάτευσης ±30%.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Ξεχωρίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις και κινούνται υψηλότερα. Η Motor Oil σε ιστορικά υψηλά και τα ΕΛΠΕ ακολουθούν με μία καθυστέρηση και μία υποαπόδοση. Στα 27,62 ευρώ η πρώτη και στα 7,72 ευρώ η δεύτερη.

INTRALOT: Όλα έτοιμα και για το δικό της ομόλογο. Έχει παρουσίαση στις 20 Φεβρουαρίου στους δημοσιογράφους, έγιναν στο εξωτερικό σε επενδυτές και είχαν μεγάλη επιτυχία. Το επιτόκιο του ομολόγου που θα πληρώσει είναι 5,25%, επομένως η επιτυχία θα είναι να είναι κάπου εκεί και το καινούριο. Η μετοχή συνεχίζει να έχει εξαιρετική πορεία και συμπεριφορά και να διαπραγματεύεται σε νέα υψηλά και στα 1,25 ευρώ σήμερα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αρκετά πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη και μάλλον δεν μπορεί με τέτοια συνολική εικόνα η αγορά, αυτή να είναι στα 3 ευρώ και στην αποτίμηση των 90,4 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η κίνηση σε νέα πολυετή υψηλά δείχνει ότι θα δούμε εξαιρετικά αποτελέσματα χρήσης. Και με του εννεαμήνου πάντως τσάμπα ήταν. Στα 10,15 ευρώ και στο +1,7%

AS COMPANY: Μία κατηγορία μόνη της. Τέτοια μεγέθη, τέτοιο ταμείο και να αποτιμάται 33 εκατ. ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Είχε πιεστεί αρκετά και με όγκο αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις βγήκαν αγοραστές και την έχουν φτάσει στα 2,23 ευρώ. Η αποτίμηση είναι σχεδόν 60 εκατ. ευρώ που μας δείχνει φθηνή, αλλά δεν περιμένουμε εντυπωσιακά μεγέθη το 2023.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης