Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με χαμηλό τζίρο και λίγες μετοχές να ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με χαμηλό τζίρο και λίγες μετοχές να ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οριακά υψηλότερα άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης στον απόηχο του νέου ιστορικού υψηλού της Wall Street. Εταιρικά αποτελέσματα, συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών και μάκρο θα βρεθούν στο επίκεντρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο εσωτερικό η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη. Ο Γ.Δ. δείχνει διάθεση να ακολουθήσει την τάση των ξένων αγορών. Χαμηλός ο τζίρος στα πρώτα λεπτά. Λίγο υψηλότερα έχουν ανοίξει Alpha Bank και Πειραιώς και με καλό όγκο συγκριτικά. Καλή εικόνα και πάλι από ΕΛΧΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόλις δούμε στο ταμπλό το αεροδρόμιο, φαίνεται πως θα πάρει σειρά η Πειραιώς. Το ενδιαφέρον ακούμε και διαβάζουμε πως είναι μεγάλο. Σήμερα κυκλοφορεί ότι ίσως δεν πουληθεί όλο το ποσοστό που έχει το ΤΧΣ. Κοντά στα 3,50 ευρώ η ΠΕΙΡ και λίγο κάτω από τα 1,60 ευρώ η ΑΛΦΑ. Με απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

AUTOHELLAS: Στο 98 διαπραγματεύεται πλέον το ομόλογο που προσφέρθηκε πρόσφατα. Το χαμηλό επιτόκιο, είναι ο λόγος προφανώς για τη διαπραγμάτευση κάτω από το 100.

LAVIPHARM: Έρχονται σύντομα καλά νέα και από το μέτωπο της κάνναβης. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε λογικά ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη με την Tikun Europe, η οποία δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχουν στρατηγική συνεργασία για τη διανομή των νέων προϊόντων από τη Lavipharm. Ο τζίρος και τα μικτά κέρδη αναμένεται να καταγράψουν μεγάλη βελτίωση. Στα 0,91 ευρώ και στο +1,11% στο ξεκίνημα.

ΟΛΘ: Στα 22,50 ευρώ αλλά με 1 τεμάχιο. Ίσως δε θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλά το λιμάνι.

ΕΥΔΑΠ: Απίστευτη η κατρακύλα της. Με την αγορά να είναι εξαιρετική αυτή απομακρύνθηκε και πάλι από τα 6 ευρώ. Στα 5,73 ευρώ στο άνοιγμα και στο -0,52%.

ΜΕΖΖ: Έχουμε ακούσει τα πάντα αυτές τις μέρες. Το ράλι είναι τεραστίων διαστάσεων και οι εντολές που εισέρχονται στις μετοχές δεν είναι της πλάκας. Έχουμε ακούσει από το πιο απλό που είναι ότι μπήκαν λόμπι μαζί με θεσμικούς για παιχνίδι, αλλά δε νομίζουμε πως έχει μεγάλη βάση. Όντως είχαμε είσοδο θεσμικών, αλλά δεν μπορούν να κρατήσουν τόσο ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον. Δεν έχουν τη δύναμη.

Η άλλη άποψη έχει να κάνει με τα θεραπευμένα δάνεια, που έχει επίσης ξαναγραφτεί και σύμφωνα με αυτή, θα αποκομίσουν τεράστια οφέλη από την επιστροφή των δανείων αυτών στις τράπεζες. Τα δάνεια έχουν πουληθεί με απίστευτη έκπτωση και άρα η βελτίωση μπορεί να φέρει μείωση του discount. Αυτό το σενάριο ακούγεται όλο και περισσότερο και μάλλον έχει βάση. Κυκλοφορούν επίσης τιμές στόχοι στην… στρατόσφαιρα. Όλα αυτά τα μεταφέρουμε με επιφύλαξη, καθώς είναι όσα φτάνουν στα αυτιά μας και δεν μπορούμε να τα διασταυρώσουμε. Το Phoenix έχει άνοδο από την αρχή του έτους 82,8%, το Cairo 64,84%, το Sunrise 57,28% και το Galaxy 46,81%. Ετοιμάζονται για νέο ράλι σήμερα.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Εκτός από τα ΜΕΖΖ και άλλες μετοχές έχουν εξαιρετική απόδοση μέσα στον πρώτο μήνα του έτους. Η Frigoglass έχει άνοδο 46,6%, η Q&R 43,09%, η Moda Bagno 39,27% και από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η Ελβαλχαλκόρ έχει άνοδο 27,12%.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Σήμερα η γενική συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου 1,98 ευρώ ανά μετοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης με την BriQ Properties.

MODA BAGNO: Με 30 τεμάχια την άνοιξαν στο -22,56% και στα 2,06 ευρώ. Εκεί είναι ο πρώτος αγοραστής και ο πρώτος πωλητής στα 2,76 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 42 τεμάχια πήγαν τη συγκεκριμένη στο -2% και στα 4,41 ευρώ. Ο πρώτος αγοραστής είναι υψηλότερα και στα 4,4450 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης