Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πήραν κέρδη οι επενδυτές, κράτησαν οι 1.350 μονάδες – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πήραν κέρδη οι επενδυτές, κράτησαν οι 1.350 μονάδες – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μεγαλύτερη υποχώρηση η δική μας αγορά, έναντι των ευρωπαϊκών που μάλλον έδειξαν διαθέσεις συσσώρευσης. Οριακά υψηλότερα η Wall Street στο ξεκίνημα. Χαμηλός ο τζίρος και είχε και πακέτα. Κρατήσαμε πάντως τις 1.350 μονάδες. Στο -0,73% ο Γ.Δ. με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται σε ΔΕΗ, Aegean, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo. Καλή εικόνα από Ελβάλχαλκορ και ΕΛΠΕ. Ανοδικά η Πειραιώς μόνο από τις συστημικές.

Δεν μας ανησυχεί η κίνηση της αγοράς. Έχει κάνει μεγάλη κίνηση και δικαιολογεί τα πάντα. Σημειώνουμε τη μεγάλη υποχώρηση σήμερα της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Στο 3,2% πλέον η απόδοση και σε σύγκριση με τα άλλα κρατικά ομόλογα το ελληνικό είχε τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση. Η χώρα βγαίνει στις αγορές με δεκαετία.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Νέα ανοδική κίνηση σήμερα και πάει και αυτή να βγει τα υψηλά του 2021. Παραμένει η αποτίμηση κάτω από τα ίδια κεφάλαια. Οι μικρές του κλάδου έχουν ακόμα πιο ελκυστικό p/bv. Αύριο θα έχουμε ένα θέμα για αυτές και ίσως να υπάρχει κάποια ευκαιρία ανάμεσα στις μετοχές του κλάδου. Στα 2,3650 ευρώ και στο +2,83% με όγκο περίπου 700 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Στα 7,41 ευρώ και στο +1,09% και με βελτιωμένη συμπεριφορά. Έχει δώσει και το προμέρισμα θυμίζουμε.

ΔΕΗ: Βγήκε κάποια πίεση στη μετοχή και έγραψε τιμές και κάτω από τα 12 ευρώ, αλλά έκλεισε στα 12 ευρώ με απώλειες 2,44%.

LAMDA: Δεν έκανε τη διάσπαση και έχει γυρίσει κάπως πίσω πλέον. Στα 6,80 ευρώ και στο -1,31%.

MIG: Αγορά ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας και σε καλό σημείο ανακοίνωσε η εταιρεία.

TRADE ESTATES: Νέο χαμηλό έγραψε σήμερα η μετοχή. Υπενθυμίζεται πως η τιμή εισαγωγής ήταν στα 1,92 ευρώ. Με την Fourlis να έχει αξιόλογο ακόμα ποσοστό, η πτώση δεν είναι καλή εξέλιξη για τη μητρική και φάνηκε σήμερα στην πορεία της. Στα 1,6680 ευρώ με απώλειες 0,60% και χαμηλό ημέρας στα 1,6340 ευρώ.

FOURLIS: Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα… Στα 4,0650 ευρώ και στο -2,98%.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Δημοσίευσε μία ανάλυση για τις εταιρείες του κλάδου η Optima Bank, χωρίς όμως να έχει εκτιμήσεις και τιμές στόχους. Μία παρουσίαση του κλάδου έκανε ουσιαστικά, αλλά αναφέρει πως περιμένει ότι οι προοπτικές θα παραμείνουν ισχυρές, πως η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών θα είναι έντονη, πως υπάρχουν προοπτικές για δημόσιες εγγραφές αλλά και έμμεσες εισαγωγές, θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης και πως οι σημερινοί πολλαπλασιαστές και τα κέρδη θα μπορούσαν να φέρουν πωλήσεις πακέτων μετοχών ή ακόμα και δημόσιες προτάσεις. Δίνει και κάποιους δείκτες ομοειδών εταιρειών του εξωτερικού για συγκρίσεις. Οι ξένες έχουν μέσο όρο EV/EBΙTDA σχεδόν 14 φορές για το 2023 και πέφτει στις 10,4 φορές για το 2024.

ΜΕΖΖ: Συνεχίζουν να… καλπάζουν. Νέα ιστορικά και σήμερα από τις 4 μετοχές. Εξαιρετική και πάλι η Phoenix, έπιασε τα 0,30 ευρώ η Cairo.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Η ανάληψη της ειδικής διαπραγμάτευσης από την Optima Bank, έδωσε ώθηση στη μετοχή. Για τη στήλη το σημαντικό είναι ότι η κίνηση δείχνει πως ο μέτοχος άρχισε να κοιτάζει λίγο και τη μετοχή που ήταν παρατημένη για χρόνια. Δυο-τρεις κινήσεις μπορούν όπως φαίνεται να αλλάξουν την εικόνα μίας μετοχής. Στα 1,16 ευρώ και στο +8,41% με όγκο 56 χιλ. τεμάχια.

Q&R: Απίστευτο το ράλι της μετοχής και έγραψε σήμερα τιμές που είχε να γράψει από τον Μάιο του 2008. Μία τεράστια συσσώρευση είναι υπό διάσπαση. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να δοθούν και οι εξηγήσεις της ανόδου. Στα 0,87 ευρώ και στο +6,10%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Σε λίγες μέρες οι μέτοχοι θα δουν 0,06 ευρώ ανά μετοχή στο λογαριασμό τους. Σήμερα ο τίτλος διαπραγματεύτηκε χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου.

SATO: Ότι ξαφνικά βγήκαν αγοραστές στη μετοχή και ζητάνε εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια είναι όχι μόνο παράξενο, αλλά νομίζουμε πως δεν έχει και βάση ή μπορεί να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

FRIGOGLASS: Νέα ανοδική κίνηση και ενισχύθηκε 9,55% με κλείσιμο στα 0,39 ευρώ και με τους αγοραστές να ζητάνε άλλα 93 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Καλή πτώση και με καλές συναλλαγές.

INTRACOM: Διόρθωσε και αυτή και υποχώρησε 3,36%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης