Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ: Χυλός το κόμμα, μετά την εκλογή Κασσελάκη διαλύεται - Μεγάλη η ευθύνη Τσίπρα

Επίθεση Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ: Χυλός το κόμμα, μετά την εκλογή Κασσελάκη διαλύεται - Μεγάλη η ευθύνη Τσίπρα
"Το λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί"
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή κριτική κατά πάντων, ακόμα και κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντας "χυλό" τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε πως "δεν φταίει μόνο ο Κασσελάκης" για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της "Νέας Αριστεράς", μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή (4/12) παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λέγοντας πως "ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε μία πολύ καλή ομιλία που συνέθεσε και το προγραμματικό αλλά και την ενεργοποίηση του κόσμου να πάρει πρωτοβουλίες, να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα".
Για το πού θα κινηθεί η "Νέα Αριστερά", είπε: "Πρέπει να υπάρχει μια νέα δύναμη που παίρνει πολύ σοβαρά τα μεγάλα επίδικα της εποχής. Έχει αλλάξει ο κόσμος, έχουμε πόσα χρόνια μετά το 2009 και συνεχίζονται τα προβλήματα... Αυτό θέλει απαντήσεις. Ο κόσμος νομίζω έχει κουραστεί από την ατάκα, από τις πολιτικές κοκορομαχίες, θέλει ανθρώπους που δουλεύουν".
Στη συνέχεια είπε: "Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι", ενώ ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση. Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις...
Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης γι΄αυτό, να είμαι ξεκάθαρος. Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του '19 και του '23. Έχουμε όλη ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας".
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, σύμφωνα με τον ίδιο, "ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί".
"Εμείς είμαστε τοποθετημένοι με τον λαϊκό κόσμο αλλά όχι να κάνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τις τηρήσουμε..." υποστήριξε στη συνέχεια: "Εμείς θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι οι κεντρώες λύσεις δεν δουλεύουν", πρόσθεσε.
Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως "με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της ΝΔ", είπε: "Αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έκανε μια αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται".
Υπογράμμισε δε: "Δεν νομίζω ότι ευνοούμε. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό (...). Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει".
Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είπε: "Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα να συνεργαζόντουσαν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης