Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπια ανοδικά, ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές – H Alpha Bank στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπια ανοδικά, ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές – H Alpha Bank στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται με τον κίνδυνο κλιμάκωσης να παραμένει στο τραπέζι. Οι αγορές του εξωτερικού άνοιξαν με ήπια άνοδο. Η προσοχή στη δική μας αγορά θα είναι στα αποτελέσματα που δημοσιεύονται αυτήν την εβδομάδα και κυρίως των Πειραιώς και Alpha την Παρασκευή. Έχουμε επίσης ανακοίνωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης του 9% της ΑΛΦΑ αλλά και μερίσματα. Ανοδικά ξεκίνησε ο Γ.Δ. με ΟΠΑΠ, Εθνική , Πειραιώς και Jumbo να προσπαθούν να κινηθούν υψηλότερα.

ALPHA BANK: Ξεκινάει η διαδικασία της πώλησης του 9% με την Unicredit, όπως ανακοινώθηκε να προσφέρει 1,33 ευρώ ανά μετοχή. Ίσως θα πρέπει να βελτιώσει το τίμημα, γιατί η μετοχή παίζει υψηλότερα. Βέβαια 5-10 σεντς πιο πάνω δε δίνουν και καμία φοβερή υπεραξία στο ταμείο, μη νομίζετε… Το θετικό για τη στήλη, είναι πως υπάρχει ενδιαφερόμενος και νομίζουμε πως αυτή η εξέλιξη βοηθάει και την Εθνική. Πιέζεται πάντως η μετοχή στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Αύριο θα δώσει ενημέρωση για την πορεία του τρίτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως με τα αποτελέσματα εξαμήνου είχε βελτιώσει την εκτίμηση η διοίκηση και είχε πει πως περιμένει λειτουργικά κέρδη αυξημένα κατά 9% έως 12% (από 3% συν ή πλην που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση).

ΑΔΜΗΕ: Στα 1,99 ευρώ, αμετάβλητη στα πρώτα λεπτά. Εξαιρετικά χαμηλή θεωρούμε την τιμή της μετοχής.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα των 0,2092 ευρώ ανά μετοχή.

TRADE ESTATES: Αύριο θα μάθουμε το εύρος τιμής, αν και ξέρουμε τα 2,13 ευρώ που είναι η υψηλότερη τιμή. Αυτό που θα σημειώσουμε είναι πως η διοίκηση της Foulris έχει πει ότι δε θέλει να την ενοποιεί και ο στόχος ήταν να έχει ποσοστό κάτω από 50%. Βλέπουμε όμως πως με βάση όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό θα έχει 63% μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α. Άρα μάλλον θα πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω αργότερα και μετά την περίοδο που οι μετοχές είναι κλειδωμένες (lock up).

CENERGY: Έβγαλε καλή αντίδραση την περασμένη Παρασκευή και παρά το χαμηλό όγκο δείχνει πως θέλει να συνεχίσει.

FOURLIS: Στα 4 ευρώ η μετοχή με σχετικά καλές συναλλαγές συγκριτικά με την αγορά.

LAVIPHARM: Με δυνατό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και με άνοδο 2,31%. Στα 0,62 ευρώ η τιμή της μετοχής.

INTRALOT: Η Intracom έβαλε στην αύξηση 25 εκατ. ευρώ, ο Σωκράτης Κόκκαλης 2 εκατ. ευρώ και η CQ Lottery 23,2 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με 12 τεμάχια άνοιξαν τη μετοχή στο -10,69% και στα 0,9020 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης